Які основні відмінності клінкерної цегли

Переглядів: 949

27 травня 2020 19:30

 Які основні відмінності клінкерної цегли  фото

У будівництві багатоповерхових і приватних будинків дуже часто використовують різні види цегли. Їх вміле поєднання дозволяє звести міцну й довговічну споруду, яка, до того ж, буде ще й екологічною. Одним словом, буде ідеально підходити для перебування в ній людини.

Особливості клінкерної цегли

Чимала увага в цьому питанні приділяється і клінкерній цеглі. Вона вигідно відрізняється від інших своїх побратимів і її часто навіть порівнюють з гранітом. Адже клінкер славиться не тільки своїм привабливим зовнішнім виглядом, а й високою міцністю, морозостійкістю, малим водопоглинанням, довговічністю і екологічністю. Для додаткової інформації дивіться euroton.ua/ru/products/clay-bricks.

Відмінності між клінкерною і облицювальною цеглою

На сьогоднішній день клінкерна цегла надто популярна і шанується багатьма будівельниками та архітекторами. Однак, її часто плутають з облицювальною. Незважаючи на те, що ці два види схожі в деяких своїх характеристиках, вони також мають і суттєві відмінності, від яких залежить і процес роботи з ними, і їх подальша експлуатація. Отже:

  • виробництво. У виготовленні клінкерної цегли використовується особливий сорт тугоплавкої глини, яка спікається за температури близько 1100-1300 градусів Цельсія. Магматичні породи, що входять до її складу, сприяють підвищенню склофази, завдяки чому і досягається однорідна структура і підвищені характеристики. Лицьова ж цегла вимагає температури випалу близько 800-1000 градусів Цельсія і глина, що входить до її складу, іншого сорту.
  • міцність. Для клінкеру маркою міцності буде М300, М600 і навіть М1000, Чого не скажеш про облицювальну цеглу. Її характеристикою буде М 200. Це означає, що 1 квадратний сантиметр цеглини може витримати навантаження в 200 кілограмів.
  • вологопоглинання. Це — одна з головних характеристик сировини. Для клінкерного виробу цей показник буде коливатися близько 6% (а для глазурованого клінкеру і взагалі 0%). Лицьова цегла буде поступатися цим показником і він складатиме 12-14%.
  • морозостійкість. Цей показник визначає кількість циклів заморожування / відтавання, що грає роль в довговічності експлуатації. Для клінкеру це буде F150, а для облицювальної цегли — F50. Тобто, клінкерна цегла втричі міцніша за облицювальну.
  • укладання. Для клінкерної цегли необхідно використовувати певні модифіковані суміші.
  • естетика. Завдяки своїм характеристикам міцності, клінкерна цегла з плином часу буде вигідно відрізнятися від облицювальної. І для додання підвищеного естетичного сприйняття при укладанні клінкерної цегли нерідко використовують кольорову суміш для оформлення швів.

У підсумку можна зробити висновок, що клінкерна цегла буде більш вигідним вкладенням коштів, адже наприкінці вийде екологічно чиста споруда з чудовим зовнішнім виглядом, який буде радувати своїм виглядом та міцністю багато десятиліть.

*




Схожі новини: