От коронавируса в Тернопольской области умер глава райсовета: что известно

Переглядів: 851

23 травня 2020 11:34

От коронавируса в Тернопольской области умер глава райсовета: что известно фото

В результате осложнений, вызванных коронавирусной инфекцией, которая продолжает распространяться по миру, умер председатель Кременецкого районного совета Владимир Стефанский.

Об этом на своей странице в Facebook сообщил его сын Александр Стефанский.

"Сегодня (22 мая, – Ред.) перестало биться сердце лучшего отца, друга и просто светлого человека. Папа, мы тебя очень сильно любим. В связи со сложившейся ситуацией публичных похорон не будет. Помолитесь, пожалуйста него", – написал Александр.

В свою очередь врач-эпидемиолог Тернопольского областного лабораторного центра Владимир Паничев сообщил suspilne.media, что коронавирус у Владимира Стефанского подтвердили 18 мая.

"Коронавирус у него подтвердили 18 мая. Хотя чувствовал он себя нехорошо еще раньше. Госпитализировали в Почаевскую больницу с пневмонией. Уже понемногу начинал с нее выходить. Был на кислородной поддержке", – рассказал Паничев.

По данным местных СМИ, коронавирусная инфекция вызвала у Стефанского осложнение на сердце.

Известно, что Владимиру Стефанскому было 49 лет. Кременецкую районный совет он возглавлял с 2015 года.

Стефанский являлся членом партии "Европейская солидарность". В начале мая он жаловался на плохое обеспечение больниц в регионе для борьбы с коронавирусом со стороны правительства.

 
Володимир Стефанський: "Обіцяна допомога від держави щодо додаткових виплати медикам залишається лише обіцянкою"

Володимир Стефанський, голова Кременецька районна рада (Європейська Солідарність) розповів, яка сьогодні ситуація у районі із забезпеченням медиків засобами індивідуального захисту, а також із виплатами заробітних плат. За його словами, допомагають найбільше волонтери та благодійники, серед яких і Фонд Порошенка та команда Європейська Солідарність. А от обіцяна допомога від держави наразі залишається лише обіцянкою . На сьогоднішній день ми маємо заборгованість по заробітній платі в Почаївській лікарні 470 тис. грн. та близько 1,5 млн. грн. по Кременецькій районній лікарні. Сьогодні ці заборгованості заморожені, тому що медичної субвенції не вистачило. Районний бюджет не має таких коштів, щоб їх перекрити, зазначає Володимир Стефанський. Я особисто спілкувався з головою Тернопільської обласної державної адміністрації, з головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком. Було бачення, що за рахунок державних коштів цю заборгованість перекриють, але на сьогодні цього не сталося. Також, додає Володимир Стефанський, хотілося б мати розуміння щодо обіцяної доплати у розмірі 300% лікарям, які на передовій боротьби з коронавірусом. Бо на сьогодні жодна копійка не зайшла в районний бюджет та бюджет лікарень із Національної служби здоровя щодо виплати цих надбавок, які обіцяв і президент Зеленський, і міністр охорони здоровя Степанов, і головний санітарний лікар Ляшко, наголошує голова Кременецької райради.

Gepostet von Європейська Солідарність - Тернопіль am Samstag, 9. Mai 2020

 



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: