Зеленский обратился к украинцам за границей, а МИД показал список хабов для эвакуации

Переглядів: 938

18 березня 2020 08:30

Зеленский обратился к украинцам за границей, а МИД показал список хабов для эвакуации фото

Президент Владимир Зеленский объяснил украинцам, как вернуться на родину в условиях карантина на фоне коронавируса. Соответствующее видео появилось на странице главы государства в Facebook во вторник, 17 марта.

Гарант призвал всех сограждан, которые не могут по объективным причинам добраться домой, регистрироваться в системе "Друг". Это поможет дипломатам объединить всех в группы и сформировать список украинцев, которых должны эвакуировать.

Если же зарегистрироваться в программе не удается, то Зеленский посоветовал обращаться в украинское представительство на территории страны пребывания. Туда можно позвонить или написать на почту.

Президент отчитался, что за последние дни в Украину вернулись порядка 23 тыс. украинцев на 125 авиарейсах. При этом в среду, 18 марта, планируется совершить еще 40 полетов за нашими гражданами из разных стран.

 

Володимир Зеленський пояснив співгромадянам, котрі наразі перебувають поза межами країни, як вони зможуть повернутися додому. Президент закликав таких осіб реєструватись у системі ДРУГ: https://friend.mfa.gov.ua/#/ Це допоможе дипломатам та спростить формування списків громадян, які мають терміново повернутися додому. Ті, кому не вдасться зареєструватися, мають звернутися до українського посольства чи консульства на території країни перебування. Це можна зробити електронною поштою або ж за телефоном гарячої лінії. Контакти на сайті МЗС: http://bit.ly/2WkUZab Крім того, Президент повідомив про створення хабових точок, потрапивши в які, українці зможуть дістатися додому безкоштовно або за пільговими цінами. Це Стамбул, Дубай, Абу-Дабі, Прага, Берлін, Варшава, Перемишль, Відень, Братислава, Рига та Вільнюс. Уся детальна інформація невдовзі буде на офіційному сайті МЗС: https://mfa.gov.ua/ Також Володимир Зеленський поділився таким переліком корисних посилань: Оперативна карта роботи пунктів пропуску на час карантину: http://www.customs.gov.ua/?p=533 Канали комунікації Міністерства охорони здоровя: Сайт: http://moz.gov.ua/ Сторінки у Facebook: www.fb.com/moz.ukr та https://www.facebook.com/moz.ukr/ Twitter: https://twitter.com/MoH_Ukraine YouTube-канал: http://bit.ly/39ZKKfo Офіційні Telegram-канали: @mozofficial та Коронавірус_інфо @COVID19_Ukraine Відповіді на основні запитання про COVID-19: http://covid19.com.ua Instagram: @yemets.moz

Gepostet von Офіс Президента України am Dienstag, 17. Mrz 2020

Источник: newsone.ua



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: