Буферні ємності в системі опалення з твердопаливними котлами

Переглядів: 796

8 січня 2020 20:16

Буферні ємності в системі опалення з твердопаливними котлами фото

Твердопаливні котли мають циклічний принцип дії. Завдяки цьому в процесі їх функціонування виділяється максимальна кількість тепла. Після згоряння палива настає простий. Щоб відновити нагрівання, потрібно заправити топку. Але не завжди користувач має можливість перебувати біля обладнання. Тому експерти рекомендують доповнювати систему опалення буферної ємністю. Вона забезпечує рівномірний розподіл теплової енергії.

Що таке буферна ємність

Це накопичувальний бак продовгуватої форми, що розміщується між котлом і радіаторами. Функції його схожі з автомобільним акумулятором. Усередині накопичується енергія. Її виробляє генератор в процесі функціонування двигуна. Після зупинки двигуна тепло надходить від батареї до джерел. У даному обладнанні теплопровідником виступає вода. Тепловий акумулятор відрізняється складною конструкцією. В цій статті https://www.teplobak.com.ua/ru/articles/bufernaya-emkost/ Ви можете прочитати додаткову інформацію.

Він складається з внутрішнього бака, обшивки і утеплювача. Пристрій підключається до опалювального агрегату і до системи за допомогою чотирьох патрубків. Вгорі розміщується запобіжний клапан. Його функція – зняття надлишкового тиску. У нижній частині встановлюється кран, який відповідає за злив рідини. Трубопровід комплектується насосами для циркуляції води в прямому і зворотному напрямку.

Види сучасних буферних ємностей

Агрегати випускаються в декількох конструктивних виконаннях. Класичні варіанти можуть накопичувати тепло і розподіляти в системі рідина.


Резервуари деяких моделей доповнюються теплообмінниками. Тут використовується змійовик, що складається з трубок прямого або гофрованого типу. В одній конструкції допускається включення різної кількості теплообмінних пристроїв. Вони значно прискорюють зміну холодної робочої рідини на гарячу.
Існують системи з двома баками. Додатковий резервуар виконує функції бойлера непрямого нагріву.

Використовується таке обладнання при необхідності отримання великих обсягів гарячої води. Його недолік - збільшена тривалість нагрівання води. Вони можуть виконуватися у вигляді теплового акумулятора з патрубками. Їх область використання - постачання контурів, які потребують різної потужності теплоносіїв.

Плюси схеми опалення з буферною ємністю

Популярність даного обладнання обумовлюється наявністю в нього декількох незаперечних плюсів, до яких, в тому числі відносяться:

  • підвищення енергетичного потенціалу палива;
  • зниження трудомісткості обслуговування обладнання;
  • захист системи від перегрівання;забезпечення плавності функціонування котла;
  • наявність можливості для подальшої модернізації.

Буферна ємність скорочує ризик поломки обладнання. Її впровадження є альтернативою установці двоконтурного котла. Єдиний мінус – необхідність захаращення додаткового простору в приміщенні, підвищені витрати на прокладку комунікацій.

*




Схожі новини: