Скандал на залізничному вокзалі в Сумах: в камерах схову використовувались радянські монети

Переглядів: 702

12 листопада 2019 19:10

 Скандал на залізничному вокзалі в Сумах: в камерах схову використовувались радянські монети  фото

Подорожі – це завжди цікаво, але подекуди вони приносять дискомфорт. Наприклад, якщо хочете поїхати у Львів на екскурсію, в поїздку практично завжди потрібно брати речі. Носити їх з собою незручно. Є прекрасне рішення – залишити у камері схову у Львові. Там багаж залишиться в цілості, а туристи можуть займатися своїми справами, не відтягуючи руки важкою поклажею.

Звісно можна використовувати камери схову на вокзалах, але якщо везете з собою цінні речі надійніше звернутись за допомогою до професійних камер схову з достойним рівнем безпеки. Там шафки може відкрити лише власник речей. Окрім того камери схову на вокзалах були втягнуті в скандал. Наприклад, в Сумах люди поскаржились на те, що для камер схову в якості жетонів використовуються радянські монетки номіналом 15 копійок. І це тривало десятиліттями.

Залізничники порушували закон і могли бути притягнутими до кримінальної відповідальності. Монети ще 1961 року і використовувались в таких же старих камерах схову. Замінити камери чи використовувати інші способи ними користуватись залізничники придумати не змогли, тому продовжили порушувати закон. Цікаво, що ніхто не звертав особливої уваги на ситуацію, хоча її абсурдність була зрозуміла багатьом.

Після того як за справу взялась поліція, використовувати раритетні «жетони» припинили, а камери схову тепер не працюють. В довідковому бюро пояснюють, що до старих камер підходять лише старі монети. Міняти всю систему занадто дорого, а чеканити нові жетони не допомагає, оскільки подібні спроби уже були. Справа в тому, що магніт який стоїть в камерах, розрахований лише на металевий сплав цих монет, і на інші не спрацьовує. Тому сховище неможливо відкрити без старих монет.

Як повідомляє представник залізниці, вони замовляли чотири зразка сучасних жетонів, але жоден не впорався з поставленим завданням. Замовляти монети потрібного формату в монетному дворі неможливо, оскільки там не беруться за такі маленькі партії, а міняти всю систему занадто дорого. Враховуючи ситуацію камери вирішили просто закрити до моменту, поки не буде знайдене розв’язання проблеми. Але поки страждають жителі та гості міста.

Отже, довіряти державним камерам схову не завжди раціонально. Значно краще звернутись за допомогою до професіоналів, які зможуть вирішити питання збереження речей з мінімальними проблемами для людини. Наприклад, Львів пропонує послуги агенції «Ваш багаж». Людина приїжджає і отримує можливість залишити свої речі в безпечному місці.

Більшість офісів знаходяться в зручних для туристів місцях. Нікому не доведеться вивчати околиці міста, щоб знайти камеру схову. Залишите речі і можете одразу насолоджуватись екскурсіями або просто погуляти у Львові. А щоб отримати багаж потрібно лише повернути виданий під час реєстрації жетон.

*




Схожі новини: