Особливості вибору освітлення під час ремонту у квартирі

Переглядів: 753

18 жовтня 2019 11:27

 Особливості вибору освітлення під час ремонту у квартирі  фото

Освітлення дійсно важливий аспект в ремонті приміщень. Ремонт квартир у Львові часто передбачає роботу над тим, яким буде світло. При доборі способів освітлення житлового простору необхідно пам'ятати, що світло впливає на пропорції приміщення. Тому щоб отримати бажаний ефект часто потрібна професійна допомога.

Якого ефекту можна добитись за допомогою освітлення

Підбір і місце розташування освітлювальних приладів допоможе створити потрібний ефект:

  • поздовжнє розташування освітлювальних елементів візуально подовжує кімнату;
  • рівненький рядок стельових торшерів робить стелю вищою;
  • освітлювальні прилади з відбивачами збільшують кімнату;
  • світильники спрямовані на стіни, візуально опускають стелю;
  • «витягують» приміщення за рахунок розміщення по середній лінії стелі ряду лампочок;
  • максимальне освітлення дальньої стіни у вузькій кімнаті, робить цю кімнату трохи просторіше.

Тобто, за допомогою освітлення візуально приміщення можна трансформувати як завгодно.

Які освітлювальні елементи можна використовувати

Старе консервативне освітлення житла уже давно відійшло в минуле. Головним критерієм сьогоднішнього вибору є мобільність і можливість правильно розставляти акценти. Найбільш популярними приладами можна назвати:

  1. Світлодіодну стрічку. Цей вид освітлення використовується все частіше. Головна його перевага – безпека та низьке енергоспоживання. У продажі велике розмаїття моделей, тому легко підібрати потрібний відтінок стрічки, регулювати інтенсивність її роботи і т.п. Світлодіодне підсвічування є прекрасним інструментом дизайнерської задумки. Їх використовують для контурного підсвічування стінних та стельових конструкцій, меблів та різноманітних декоративних елементів. Також можна виділити одну з функціональних зон чи коригувати форму і висоту приміщення.
  2. Гірлянди. Гірлянди використовуються не тільки для ялинки перед Новим Роком. Вони створюють святкову і загадкову атмосферу в житловому приміщенні. Лампочки можуть бути однотонними або різнобарвними. Найбільш поширений спосіб застосування – декорування меблів, дзеркал, картин, вікон, дверей. З гірлянд на стіну можуть виводити світловий малюнок. Проявивши фантазію, можна придумати ще безліч способів оформлення квартири.
  3. Свічки. З настанням епохи електрики, свічки стали декорацією. Вони можуть бути плаваючими, ароматичними або для прикрашання інтер'єру. Їх можна навіть не запалювати. Для безпеки їх розташовують на важких металевих або легких скляних канделябрах, які можуть стати окрасою приміщення. Велика кількість свічок може замінити навіть люстру. Хоча залишати такі освітлювальні елементи без уваги небезпечно. Є великий ризик виникнення пожежі.

Перераховані методи не можуть стати повноцінним джерелом освітлення, але вони доповнюють його, стилістично вирівнюючи декор.

Як обирати освітлення у квартирі

У кожній кімнаті необхідний не тільки якісний ремонт, але і якісне освітлення. Вибір освітлювальних приладів залежить від багатьох факторів:

  • рівня природної освітленості;
  • призначення приміщення;
  • загального стилю;
  • колірної гами;
  • меблів, які стоять в кімнаті і того де вони розміщенні.

Нетрадиційне світлове оформлення частіше використовують у вітальні. Як правило, тут присутні архітектурні елементи, які обіграють за допомогою світла. Що стосується кухні, ванної, передпокою, в даному випадку доцільніше використовувати яскраве освітлення. Хоча можна використовувати освітлювальні прилади, які функціонують в кількох режимах.

*




Схожі новини: