На які додаткові заняття варто віддати школяра

Переглядів: 1098

7 жовтня 2019 14:05

На які додаткові заняття варто віддати школяра фото

Школа - важлива віха у розвитку школяра, але, як показує досвід батьків, не найголовніша. Шкільні успіхи залежать від безлічі дрібних факторів, які значать в становленні особистості дитини набагато більше, ніж оцінки в щоденнику. І школа - це скоріше арена для застосування дитячого розуму, ніж для його розвитку, а ось розвиток інтелекту забезпечують сучасні курси для обдарованих дітей.

Зміст:

  1. Навіщо школяреві додаткова освіта.
  2. Курси для обдарованих дітей: що упускає школа.
  3. Які розвиваючі курси потрібні сучасній дитині.
  4. Переваги ментальної арифметики.

Навіщо школяреві додаткова освіта?

Є багато причин, щоб записати маленького учня на розвиваючі заняття:

1. Робота над помилками.

Школа нерідко відкриває діри в дошкільній підготовці - дитина погано читає і має труднощі з розумінням завдань, заданого матеріалу, вона непосидюча, має слабо розвинену увагу, повільно пише. Позашкільні курси допомагають підтягнути здібності і знання дитини.

2. Інтереси та захоплення.

Чим більше інтересів у дитини, чим ширше коло спілкування, тим багатше її внутрішній світ. Чудово, якщо у школяра, крім навчання, є і хобі - справа, яким вона серйозно захоплена. Добре, якщо вона розділяє свій інтерес з іншими дітьми.

3. Дивимося в перспективу.

В основі шкільної програми - величезні обсяги теоретичного матеріалу, який в житті сучасної людини не затребуваний. Зате дійсно корисні навички і знання школа або не дає, або ж дає на низькому рівні. Так само як програмування, іноземні мови, основи діловодства, психологія ... Почерпнути інформацію, якої бракує, можна тільки на спеціальних курсах.

4. Організація дозвілля.

Школярі, зайняті на розвиваючих курсах, рідко нудьгують, менше часу проводять за комп'ютерними іграми. Крім того, вони набувають корисні звички: самоорганізацію, дисципліну, навички планування, цілепокладання.

Курси для обдарованих дітей: що упускає школа?

Сучасна державна школа все так же працює на застарілих радянських принципах:

  • дисципліна виховується в дітях шляхом підпорядкування правилам і волі вчителя;
  • відповідальність - через примусове виконання завдань і вимог педагога;
  • мотивація формується в основному з використанням «батога» (страх отримати низьку оцінку).

Система освіти в Україні до цих пір не враховує індивідуальних особливостей учнів, їхні потреби, інтереси. Програма просто не дає можливості проявити свою індивідуальність.

Перевага сучасних розвиваючих центрів для дітей - не тільки в продуманих навчальних методиках, але і в ефективних педагогічних методах. У них враховуються особливості дитячого сприйняття інформації, тому заняття проводяться динамічно, з частою зміною діяльності, з використанням гри. На позашкільних заняттях ніхто не обмежує учнів в самовираженні, а креативність, нестандартне мислення, спроби знайти своє оригінальне рішення задачі тільки вітаються.

Часто саме завдяки позашкільним заняттям у дітей прокидається інтерес до навчання, формуються особисті мотиви, щоб вчитися і робити це добре.

Які розвиваючі курси потрібні сучасній дитині?

1.Спортивні.

Не обов'язково віддавати дитину у великий спорт. Важливо, щоб вона з дитинства розвивала своє тіло. Фізична активність стимулює кровообіг, забезпечує харчування киснем клітини мозку, робить учня сильнішим, дає енергію для вирішення важких завдань.

1. Англійська мова.

Вони використовуються у всьому світі як універсальні. Знання мови - це розширення можливостей у виборі професії, можливість отримання освіти за кордоном, не кажучи вже про те, що ця свобода – це нові знайомства, перегляд фільмів в оригіналі, подорожі.

2. Музика і творчість.

Будь-яка творчість - безцінний внесок у розвиток дитячої особистості. Зокрема, музика розвиває вольові якості, дисциплінує, тренує логіку і структурне мислення, розвиває емоційний інтелект.

3. Програмування.

Найбільш затребувані, престижні і високооплачувані професії так чи інакше пов'язані з комп'ютерними технологіями. Сучасні діти починають цікавитися комп'ютерами дуже рано, і батьки мають можливість направити їх інтерес в творче русло, вибравши курси програмування для виховання різнобічно розвинених, обдарованих дітей.

4. Інтелектуальні курси.

Для досягнення успіху потрібні не знання, а здатність швидко всьому навчитися, не "5" з математики, а навички ефективного вирішення завдань, гнучкий розум, кмітливість. Такі важливі здатності не можна вивчити за підручником. Вони розвиваються в ході програми та розвитку розумових здібностей на практиці, виконання вправ, які активізують і розвивають складні механізми розумової роботи. Приклад таких курсів для розвитку обдарованих дітей - уроки ментальної арифметики. В Україні цю унікальну програму представляє Школа ментальної арифметики Соробан®.

Переваги ментальної арифметики

Навчання в Соробан®, за всіма пунктами, є кращою умовою для розвитку дитини:

  • комфортний, якісно оснащений розвиваючий простір;
  • унікальна методика + авторська програма розвитку інтелекту;
  • самі творчі, уважні і позитивні педагоги;
  • нестандартний індивідуальний підхід до навчання;
  • підтримка і мотивація на шляху до успіху.

Головна мета цієї програми - навчити дітей ефективному використанню своїх здібностей, розвинути їх інтелект і особисті якості, зробити їх сильними і розумними, щоб вони могли самостійно реалізовувати свої мрії та цілі.

*




Схожі новини: