Троли в сети: как распознать провокатора

Переглядів: 934

6 серпня 2019 16:50

Троли в сети: как распознать провокатора фото

Что такое интернет-троли и как их распознать? Об этом подробнее сообщается в паблике Trollessua в Фейсбук.

«В Україні їсти дві мови, а борошна народу скоро закінчаться».
Ні, це не гумореска, а ще одна правдива частина анатомії тролів. Сьогодні розглядаємо ознаку, за якою троля розпізнати найлегше – мову:

Мова троля – це мова ворожнечі. Тому всі фрази провокатора спрямовані на створення конфлікту. Якщо людина виступає за щось, троль обов’язково буде проти. До того ж, йому байдуже, хай це буде хоч піца з ананасами. Головне - результатом має стати сварка між користувачами – прихильниками чи противниками піци, традицій, співаків чи кандидата в Президенти.

Щоб розпалювати конфлікт, троль обов’язково ображає користувачів, які мають іншу точку зору. Для зловмисника всі засоби гарні: в хід іде і приниження, і відверта зневага. Головна мета – спровокувати людину на відповідь і викликати різку реакцію.

Дискримінація – ще одна ознака мови тролів. Зловмисники скривджують вразливі групи населення: національні і сексуальні меншини, переселенців та біженців, дітей і жінок. Особливо активні вони під постами, де обговорюються важливі для цих груп питання: оренда житла, робота, кар’єра, закони. Дискримінують провокатори, звичайно, для того, щоб справжній борець за справедливість став на захист незахищених. І ось він – конфлікт у всій красі. Мету досягнуто.

Ще одна можлива ознака тролів - сленг: часто провокатори настільки мистецьки прикидаються звичайними людьми, що навіть використовують «діалект» якоїсь місцевості, професійної чи вікової групи.

Але, буває, троль, навпаки, недопрацьовує. І тоді його видають саме мовні помилки. Так і з’являються, як на скріншоті нижче, «підлога» країни, та депутати, які «проковтнули» мову.
І традиційно просимо вас доповнювати в коментарях: пишіть, які ще ознаки мови троля ви знаєте".



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: