Фасадна фарба: види і характеристики якісного товару

Переглядів: 1445

11 липня 2019 19:58

Фасадна фарба: види і характеристики якісного товару фото

Зовнішній вигляд будинку - обличчя його власників. Для обробки фасадів використовують різні матеріали, вибір яких базується на архітектурних особливостях будови, екстер'єру та фінансових можливостях покупця. Найчастіше замовники віддають перевагу цеглі, дереву й штукатурці. Для фінішної обробки вигідні й фасадні фарби різних складів.

Основні вимоги до ЛФМ

Сучасні матеріали для зовнішніх робіт відрізняються:

  • стійкістю до стирання при механічному впливі;

  • еластичністю;

  • стійкістю до підвищеної вологості;

  • відмінною адгезією;

  • брудовідштовхуючими ефектом.

У число основних завдань, які виконують матеріали, входить і естетичне оформлення поверхні, захист від атмосферних опадів. Виробники пропонують ЛФМ в широкому колірному асортименті та оригінальних текстурах. Тільки якісний товар забезпечить стійкість кольору від вигорання на довгі роки.

Різноманітність фасадних фарб

В інтернет-магазинах для фарбування поверхні можна придбати матеріали двох видів:

  1. Органорозчинні, що складаються з розчинників та смол. Серед споживача не користуються популярністю через токсичність.

  2. Водорозчинні, в категорію яких входять силікатні, силіконові, акрилові, мінеральні, вапняні та інші види ЛФМ.

Вибір фасадної фарби визначається технічними характеристиками та видом поверхні, яка обробляється. Наприклад, для бетонних площин та керамічної цегли підійдуть силіконові, акрилові склади, в той час, як для фарбування вапняної штукатурки можуть застосовуватися матеріали силікатні й цементні. Варто відзначити, що цегляні стіни вимагають матеріали з високою еластичністю, щоб уникнути появи деформацій. З переваг і недоліків окремих видів відзначимо:

  • Стійкість силікатних основ до ультрафіолету та температурних перепадів.

  • Широкий асортимент забарвлень акрилових складів, їх еластичність. Ціна відповідає якості.

  • Високі водовідштовхувальні властивості й паропроникність силіконових ЛФМ.

Якщо говорити про дерев'яні поверхні, то для фарбування слід вибирати фарбу, що захищає від вологи та гниття. Найвигідніше купувати готові кольорові фарби, які пропонує відомий виробник Sniezka Україна. Продукція забезпечить підвищений захист від негативних зовнішніх факторів та відмінне зчеплення з основою. Бажаючи зберегти природний візерунок деревини, робіть ставки на прозорі фактури. Купуючи лакофарбову продукцію обов'язково зверніть увагу на класифікацію виробів, ступінь їх екологічності. Зробити правильний вибір допоможуть й продавці-консультанти.

*




Схожі новини: