Реклама

ТВЕРДИМ КРОКОМ ДО ЛІДИРУЮЧИХ ПОЗИЦІЙ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ УКРАЇНИ

Переглядів: 1056

24 червня 2019 09:59

ТВЕРДИМ КРОКОМ ДО ЛІДИРУЮЧИХ ПОЗИЦІЙ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ УКРАЇНИ фото

Нещодавно оприлюднено академічний рейтинг Центру міжнародних проектів "Євроосвіта" в партнерстві з міжнародною групою експертів  – "ТОП-200 Україна".

Як відзначають укладачі рейтингу, при ранжируванні вищих навчальних закладів експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, напрацьовані міжнародної Конференцією IREG 2019 "Академічні рейтинги: виклики і проблеми для вищої освіти", яка в цьому році проходила в Університеті Болоньї 8-10 травня 2019 року. Серед основних пріоритетів при складанні рейтингу бралися до уваги інновації напрацювання закладів освіти, розвиток класичних механізмів надання знань, практична орієнтованість освіти.

Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького посів 140 місце в загальному рейтингу, що на 19 позицій ближче до першості в порівнянні з рейтингом минулого року. В 2018 році зростання було на 9 рейтингових щаблів. Така тенденція говорить про позитивні зміни в розвитку університету. В рейтингу педагогічних ВНЗУкраїни цього року МДПУ увійшов до першої десятки.

Такі потужні зрушення МДПУ до лідируючих позицій стали можливими за рахунок швидких темпів зростання якості науково-педагогічного потенціалу і якості навчання за такими критеріями: рівень базової, рівень загальноосвітньої підготовки студентів, рівень професійної підготовки, рівень практичного володіння інформаційними технологіями, затребуваність випускників університету на ринку праці.

Рейтинги, як данина сьогодення, мають різну оцінку в суспільстві. Їх результати можна сприймати або піддавати критиці. Проте є такі оцінювання, що тримають репутацію неупереджених, об’єктивних. Таким є і "ТОП-200 Україна". Тому радіємо за МДПУ і вітаємо його колектив, студентський і викладацький з відмінною оцінкою на "черговому екзамені".

 




Схожі новини: