Посадила дерево и подарила ноутбук: Запорожье посетила Марина Порошенко (ФОТО)

Переглядів: 983

16 березня 2019 18:25

Посадила дерево и подарила ноутбук: Запорожье посетила Марина Порошенко  фото
Сегодня, 16 марта, первая леди Украины Марина Порошенко посетила Запорожскую область с рабочим визитом.

Она поздравила около двух тысяч участников областного фестиваля-конкурса детского хореографического искусства «Запорізькі Викрутаси — 2019», где номера показали почти сто танцевальных коллективов региона.

Выступления участников конкурса оценивали деятели культуры из разных областей страны. Победитель Гран-при получил в подарок от Марины Порошенко ноутбук.

— За сім років існування цього фестивалю він здобув доброї слави і став одним з найпопулярніших серед дітей і молоді регіону. І те, що сьогодні тут виступають понад дві тисячі учасників, є тому підтвердженням, — отметила Марина Порошенко. — Я впевнена, що сьогодні в цьому залі зібрались люди, які по-справжньому цінують творчість і мистецтво. Саме культура є тим потенціалом, який дасть нам можливість виховувати любов до України. Сьогодні ми бачимо, як відроджується і активно розвивається українська пісня, українська книжка, український театр і кіно. І взагалі сьогодні українське — це модно. І саме цій фестиваль є тому підтвердженням, — наголосила Марина Порошенко, вітаючи учасників та гостей конкурсу «Запорізькі Викрутаси-2019».

Также Марина Порошенко вместе со студентами Хортицкой национальной учебно-реабилитационной академии приняла участие в акции Green Works «В тандеме с природой — в тандеме с собой», в ходе которой были высажены розы на аллее «Миру і добра на Святій Хортиці». Аллея находится на территории будущего Реабилитационного парка, дружественного к людям с инвалидностью. В этом парке предусмотрено предоставление медицинских, культурно-анимационных, физиотерапевтических и социальных услуг. Наряду с лечебно-оздоровительным комплексом на его территории будут расположены зоны для эстето- и природотерапии, где посетители смогут восстановить здоровье.

— Я хочу подякувати керівництву області та Хортицькій академії, які долучились до впровадження такого чудового парку для людей з інвалідністю, — сказала первая леди. — Запорізька область є лідером у впровадженні інклюзивної освіти, адже саме тут у 2016 році стартував цей науково-педагогічний експеримент. І на сьогодні вже вся Україна приєдналась до цієї реформи… Хортиця — історична частина Запоріжжя, яка знана не тільки в Україні, а й далеко поза її межами. І я впевнена, що в майбутньому саме цей Хортицький парк стане туристичною зоною, яку із задоволенням відвідуватимуть жителі Запоріжжя, України та навіть закордонні гості.

Также ожидается, что Марина Порошенко посетит сегодня премьеру спектакля «Загадкове нічне вбивство собаки», посвященного социализации детей-аутистов в современном обществе.

Источник: timenews.in.ua










Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: