Агитируют ли церкви в Мелитополе против вакцинации

Переглядів: 1158

7 лютого 2019 08:54

Агитируют ли церкви в Мелитополе против вакцинации фото
Мелитопольские священники обсуждали прививки
Вера в Бога лечению не помеха.

Мы сообщали, что в Мелитополе корью заболели дети из семьи, которая отказалась от вакцинации по религиозным причинам.

В связи с этим попросили Межконфессиальный совет церквей прокомментировать ситуацию.

Пресвитер христианской церкви "Благодать" Михаил Брицын сообщил, что данный вопрос обсуждали на заседании организации.

"Наприкінці минулого тижня ми мали зустріч Міжконфесійної ради, де священики обговорили це питання.
Ми з'ясували, що ніхто з присутніх священиків не вів і не веде агітацію проти щеплень. При церквах є групи підтримки тих, хто відмовився від алкоголю, наркотиків, асоціальної поведінки тощо. Але при церквах ніколи не було груп підтримки тих, хто відмовився від щеплення. Люди можуть робити різні висновки щодо християнського вчення про Бога, який дарує здоров'я і зцілення. Але й відповідальність у цьому разі нести їм самим.
В розмовах з нами люди приносять свій біль. В тому числі і щодо непрофесійної поведінки деяких медпрацівників, історії наслідків недбалого ставлення до виконання своїх обов’язків та байдужості. Обговорюючи деякі з них, ми дійшли висновків, що для перемоги над поширенням інфекції треба об’єднувати зусилля усіх небайдужих, підвищити інформованість населення (може, вже прийшов час відділу охорони здоров’я мати свою прес-службу, щоб люди не фейки перепощували один в одного, а мали авторитетні та оперативні відповіді), вдосконалення системи відповідальності та ще багато чого.
Особисто я не бачу протиріч між вірою в Бога та лікуванням. Та й любий з нас може погодитися, що для лікування, особливо у нас в Україні, віра в Бога аж ніяк не завадить", - прокомментировал М. Брицын.

Отметим, что в разные годы в кампании антивакцинации достаточно активными были различные религиозные организации. В частности, Свидетели Иеговы, баптисты, в православной среде также шли большие споры по этому поводу. Однако на данный момент все эти религиозные организации декларируют свободу выбора для своих прихожан. Каждый человек должен сам для себя решить, нужны ли ему прививки.


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: