Військовослужбовиця з Мелітополя представила Україну в Угорщині (ВІДЕО)

Переглядів: 1577

11 грудня 2018 19:16

Військовослужбовиця з Мелітополя представила Україну в Угорщині (ВІДЕО) фото
В Угорщині в "Українському домі" відзначали День Гідності і Свободи та День Збройних Сил України.

У рамках заходу була представлена фотоброшура "From scratch" ("З нуля") фотографа, оператора та документаліста Сергія Моргунова, в якій ідеться про російську агресію на Сході України. Автор з 2014 року з подій у Криму і на Сході документує події - знімає цивільних і військових - участників тих подій.

Про те, які кроки вживаються нашими Збройними Силами для відсічі російської агресії, присутнім розповіла наша землячка лейтенантка 128-ї окремої Закарпатської гірсько-штурмової бригади Наталія Мещерякова.



Нашому виданню лейтенантка розповіла, чому саме їй доручена така почесна місія, та про що говорила з дипломатами.

- Спочатку про виставку: вона  присвячена місцевому населенню "сірої" зони. Під кожним фото - історія людини. Це ті, хто живуть на лінії вогню, в населених пунктах, які подкотрольні Україні, але в 2015-2016-му перебували під окупацією збройних формувань, ті, хто пережив "Русскій мір". А також автор фотографує наслідки окупації. Чому я там? Бо я за кадром багатьох фото.  У 2014-2015 роках ми разом із ним, - Сергій з фотоапаратом, а я як волонтер, допомагали місцевому населенню, - пояснює Наталя.

Згадує тоді місцеві втратили звя'зок не тільки з "великою Україною", а і здається з цивілізацією.

- Коли людину ставлять в нелюдські умови, то вона дуже швидко втрачає гідність. І це найжахливіше, що може статися, - говорить Наталя.

Саме про це, а також про історичні передумови російської агресії - голодомори, переселення етнічних жителів і русифікацію - про те, що теперішня війна - це не перша спроба Россії привласнити частину України, - військовослужбовиця говорила з дипломатами.

По завершенню промови Наталя передала послу України в Угорщині прапор ВМС України як символ єдності з нашими військовополоненими моряками. Присутні на заході військові аташе різних посольств лишили на прапорі побажання нашим морякам. Цей прапор зберігатиметься у посольстві України в Угорщині.

Війсковослужбовиця поділилася емоціями від виступу в соцмережі:

Коли ти зважуєш слова, бо не буде нагоди розтлумачити, що мав на увазі, коли ти обмежений в часі та способі донести думку, бо це офіційний захід,
коли потрібно оперувати виключно тими фактами, що відомі цій аудиторії, коли ти не цивільний, що має право на емоції. Ти у формі, ти при виконанні.

Я вдячна послу України в Угорщині пані Nepop Liuba та колективу посольства за нагоду сказати те, що я сказала перед іноземними партнерами, дякую Генеральний штаб ЗСУ за довіру бути спікером на такому заході, Цивільно-військове співробітництво - CIMIC та особисто полковнику Nozdrachov Alex за організацію мого відрядження. І особливо Serhiy Morgunov, моєму другові та талановитому фотодокументалісту, що через свої роботи доводить світові всю небезпеку загравань з Російською Федерацією, показує наслідки "руского міра" і як ця країна нехтує людською гідністю. мій скромний виступ був лише фоном для його фотовиставки "From scratch" (з нуля), яку він представив в Будапешті, - написала Наталя у Фейсбуці.

Зауважимо, що у Мелітополі проживає мама військовослужбовиці пані Наталя Мещерякова. Вона повідомила нашому виданню, що надзвичайно пишається дочкою. Робила це завжди і з кожним днем упевнюється її донечка - найкраща.



фото и видео из соцсети


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: