Кілька цікавих фактів про пейнтбол

Переглядів: 2654

5 червня 2018 06:24

Кілька цікавих фактів про пейнтбол фото

Людина, “не посвячена” в тему, при слові “пейнтбол” уявляє собі ліс, зброю, камуфляжний одяг та дорослих бородатих чоловіків, які носяться по лісу та стріляють один в одного гумовими кульками. Але насправді пейнтбол - уже давно не просто розвага, хоббі, послуга чи екстремальна гра. Сьогодні - це офіційно визнаний вид спорту, який має велике число прихильників по всьому світу. Наприклад, в одних тільки США налічується 5 млн прихильників цього цікавого та неординарного виду спорту. І йому вже більше 40 років, хоча широкого поширення він набув зовсім недавно.

Пейнтбол родом із XIX століття

Ця гра народилась у XIX столітті і називалась “іграми на виживання”. Не будемо гадати, які набої брали участь у грі, але сподіваємось, що холості. Інакше, поширений сюжет із “Голодних ігор” отримує життєві підстави. Жарти-жартами, але вже тоді пейнтбол намагались звести на рівень національного спорту, і перші ігри, в яких взяли участь лише 10 чоловік, отримали назву “Національних” і навіть знімались на відеокамери.

Сучасні маркери мають дуже високу швидкість пострілу

Маркери - зброя для тактичного пейнтболу, здатні робити 30 пострілів в секунду, однак знавці справи говорять, що справжню насолоду приносить лише користування спеціальною пейнтбольною рушницею. Більше того, деякі сучасні ротори (пристрої, що подають кульки в маркер) здатні робити це з максимальною швидкістю 50 шт. в секунду.

А це не боляче?

Це улюблений аргумент противників пейнтболу - що це, мовляв, боляче і залишає синці. Однак, якщо із вами трапилось щось подібне - значить, ви просто попали на непрофесійних організаторів, які розглядають цю гру як легкий спосіб заробітку, і порушують головний принцип організації змагань - із майданчика всі учасники повинні піти без синців та подряпин, цілими та нетравмованими. Максимальна дистанція, на якій кулька при потраплянні може спричинити больові відчуття - 4-5 м. На більшій дистанції кулька, площа якої неспівмірна із її вагою, ударну силу втрачає при польоті дуже швидко. Тому удару від неї ви практично не відчуєте. Цікаву альтернативу становлять лазерні бої. Наприклад, у Львові можна поїхати зіграти в лазертаг в лазер клуб «BNB» за містом. Лазер - це взагалі не відчутно, але дуже влучно, оскільки спеціальні датчики фіксують потрапляння із 100%-ю точністю.

Важка артилерія

Так, вам не здалось. Сьогодні пейнтбольна індустрія знає навіть танки та гармати для пейнтболу, причому, це не адаптовані аналоги, а спеціальна техніка, що виготовляється спеціально для пейнтболу.

Спеціальні майданчики

Всупереч поширеній думці, пейнтбол - це не гра для покинутих будівельних майданчиків чи напіврозвалених будівель. Площа локації визначається кількістю гравців, має передбачати розміщення на ній певної кількості фігур (із розрахунку 2-3 фігури на кожного учасника). Наприклад, пейнтбольний клуб у Львові bnbpaintball.com має 3 таких майданчики, кожен із яких облаштований під конкретні потреби.

У пейнтболі використовуються навіть гранати, щоправда, промаркувати всіх постраждалих вони не зможуть, тому останнє залишається чисто на совісті судді - визначити, скільки гравців постраждали в результаті “вибуху”.

*




Схожі новини: