Как добраться до Буковеля?

Переглядів: 2558

14 листопада 2016 11:26

Как добраться до Буковеля? фото

Буковель є найбільшим гірськолижним курортом України. Росташований в Івано-Франківській області в 100 км від Івано-Франківська і в 35 км від Яремче. Поруч знаходяться село Поляниця і гора Буковель (висота 920 м), від якої курорт і дістав свою назву. Найвищою точкою курорту є гора Довга (1372 м).

Історія курорту Львів Буковель роспочалась у 2000 році, коли було прийнято рішення про створення біля гори Буковель рекреаційного комплексу. Через рік було почате будівницьтво. На даний момент курорт Буковель має у своєму роспорядженні траси різних рівнів складності, 16 підйомників, лижну школу, велопарк, сноупарк, пункти прокату спорядження. На випадок відсутності снігу усі траси обладнані сніговими гарматами. Нині курорт відвідують більше мільона туристів.

Буковель - це, передусім, гірськолижний курорт. Проте, з 2008 року він став розвиватися, як лікувальний і бальнеологічний центр. Тут знаходяться декілька джерел мінеральних вод. На території курорту функціонує діагностичний і медичний центр, який спеціалізується на лікуванні захворювань опорно-рухового апарату, шлунково-кишкового тракту і сечостатевої системи.

Курорт Буковель має в роспорядженні 7 сучасних готельних комплексів, 4-х і 5-зірковими віллами. Також до послуг відпочивальників: спортивні майданчики, всілякі екскурсіЇ, кінні прогулянки, озеро з підігрівом і облаштованними пляжами (це найбільше штучне озеро України), дитячий розважальний центр, більярд, боулінг.

Як же добратися до Буковеля? Для цього треба поїздом або автобусом доїхати до Львова, Івано-Франковська, Тернополя або Чернівців. З цих міст до Буковеля можна доїхати на маршрутних автобусах. Рейси функціонують регулярно.

Проїзд на автобусі - найбільш зручний та єкономічний спосіб доїхати у Буковель. Під час зимового сезону туристична фірма "Калина-тур" здійснює регулярні автобусні рейси за маршрутами Львів - Буковель - Львів. Відправлення автобусів зі Львова - від ринку "Добробут". Автобус вирушає щочетверга, щоп’ятниці, щосуботи та щонеділі. Протягом маршруту є зупинки: Привокзальна, Героїв УПА, Кульпарківська, Наукова, Сихів. Відправлення зі Львова - о 3 год. 00 хв., прибуття у Буковель - о 8 год. 00 хв. Відправлення з Буковеля - о 17 год. 00 хв., прибуття у Львів - о 22 год. 00 хв. Цей маршрут обслуговують автобуси Неоплан (49 місць), Сетра (53 місця) і Мерседес-Спринтер (18 місць). Всі автобуси комфортабельні, відповідають сучасним європейським стандартам.




Схожі новини: