Президент Украины отреагировал на петицию мелитопольца

Переглядів: 2351

24 листопада 2015 10:16

Президент Украины отреагировал на петицию мелитопольца фото
28887 голосов [из 25 тысяч необходимых] набрала с 5 октября петиция мелитопольского общественника, руководителя «Комитета Будущего. Солидарность и Ответственность», размещенная на сайте главы государства.

Петиция короткая. Вот ее текст:

«Кандидати у депутати всіх рівнів, а також мери і президент повинні скласти з себе повноваження у місячний строк, якщо вони не будуть виконувати свої передвиборчі обіцянки. А сама передвиборча програма повинна містити конкретні пункти декларованих намірів у конкретні строки».

А вот ответ на нее:

«Дякую за активну громадянську позицію та пошук шляхів удосконалення виборчого законодавства.

Слід зазначити, що мною нещодавно розглянуто електронну петицію, що стосується аналогічної теми.

Відкликання народних депутатів України у Конституції України не передбачено. Водночас можливість відкликання депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів визначено Законами України "Про статус депутатів місцевих рад", "Про місцеві вибори", "Про місцеве самоврядування в Україні". Тому Голові Конституційної Комісії, Голові Верховної Ради України В.Гройсману було запропоновано забезпечити ґрунтовний та всебічний розгляд електронної петиції А.В.Гужви в частині відкликання народних депутатів України за народною ініціативою із залученням представників політичних сил, державних органів, інститутів громадянського суспільства, вчених-правознавців, експертів і за підсумками ухвалити необхідні рішення.

У зв'язку з цим я звернувся до Голови Конституційної Комісії, Голови Верховної Ради України В.Гройсмана з пропозицією розглянути питання, порушені в електронній петиції громадянина О.К.Фокарді, під час проведення зазначеної роботи.

П.ПОРОШЕНКО»

источник: Миг


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: