Як правильно ставити ставки на кіберспорт в букмекерських конторах

Просмотров: 594

Кіберспорт (eSport) - це не просто одна зі спортивних дисциплін, що швидко розвиваються, а й прогресивний напрямок у букмекерських ставках. Розберемося, як правильно ставити на кіберспорт в сучасних букмекерських конторах.

Доступні варіанти ставок

Букмекерські контори в середньому оглядають 20+ кіберспортивних дисциплін. У розпал сезону в лінії може налічуватись понад 300 матчів. Більшість ставок приходиться на матчі з цих видів кіберспорту:

  • Counter-Strike – переможець матчу чи карти, тотали, фори, результати пістолетних раундів;
  • Dota 2 – переможець матчу, перемога з урахуванням гандикапу, точний рахунок матчу, перша кров, переможець турніру;
  • League of Legends – основні результати, кілька варіантів тоталів та фор, перше вбивство, чемпіон турніру та ін.

Також приймаються ставки на FIFA, World of Tanks, StarCraft, Rainbow Six, Overwatch, King of Glory та результати інших популярних ігор. Окремим напрямком кіберспорту вважатимуться ставки на віртуальний спорт: футбол, баскетбол, теніс. Результати матчів у таких іграх генеруються автоматично та не залежать від гравців.

Лайв-ставки на кіберспорт

У live-режимі топові букмекери щодня оглядають до 200 матчів з кіберспорту. Розпис у лайві практично ідентичний передматчевій лінії. Важливою перевагою ставок під час матчів є легкий доступ до прямих трансляцій. Завдяки цьому можна зробити точніші ставки онлайн по ходу матчів. Наприклад, простежити за драфтом у Dota 2 можна лише після початку гри.

Котирування у передматчевій лінії більшості букмекерів середні. Ось кілька пар коефіцієнтів, обраних випадково з розпису різних видів кіберспорту: 1,17 – 4,75, 1,23 – 3,97, 1,58 – 2,31, 1,76 – 1,95. На найочікуваніші матчі, наприклад, ігри Major турнірів, букмекери підвищують котирування на кілька сотих.

Особливості ставок на кіберспорт

Обсяги ставок на кіберспорт постійно б'ють рекорди, проте це все ще новий вид спорту – як для букмекерів, так і для гравців. Найчастіше у лінії з'являються переоцінені букмекерської конторою результати. Не тому, що букмекер недостатньо проаналізував передматчеві розклади, а через динамічну зміну кіберспортивного світу. Якщо у футболі кістяк більшості топ-клубів може зберігатися протягом 5-7 років, то кіберспортивні команди здебільшого щорічно оновлюються, як мінімум, на половину. Постійно з'являються об'єднання гравців, які не потрібні своїм колишнім командам. В результаті більше значення має не бренд, під яким виступають спортсмени на турнірі, а клас окремих гравців.

Крім складу команд, під час аналізу кіберспортивних подій слід враховувати такі чинники:

  • історія особистих зустрічей – майже кожен топ-клуб має максимально незручних суперників з числа андердогів;
  • мотивація на окремий турнір – багато спортсменів жертвують менш рейтинговими змаганнями заради найважливіших LAN-подій;
  • форма і календар – втома, що накопичилася через високу частоту проведення ігор, може також вплинути на результат турніру з кіберспорту.

Для складання точного прогнозу на кіберспорт потрібно ретельно вивчати статистику та стежити за новинами у цій сфері. Було б непогано здобути хоча б мінімальний досвід у тій грі, на яку робляться ставки.