Як перевезти речі, та що потрібно знати

Просмотров: 148

Більшість перевізників мають навики та досвід, але часто виникає необхідність перевезти речі самостійно. Здавалося звичний процес, але має свою специфіку при збільшенні об’єму. Про все від пакування до розпаковки, в статті.

Як перевезти речі: пакування

По складнощі процес залежить від двох факторів: кількість та тип речей. Наприклад, коли пара сумок з верхнім одягом, та переїзд має суттєві відмінності і по кількості и по типу речей, які необхідно перевезти.

Все починається з пакування. Одяг можна пакувати як у коробки, так і в мішки, чи пакети. В цьому випадку важливо враховувати, розрахована коробка і пакет на ту вагу, яку ви кладете в них. Щоб під час перенесення або при завантаженні вони не порвалися.

Підручники бажано пакувати в коробки, з дотриманням вимог до навантаження. А крихкі речі, (скло, посуд, сувеніри) тільки в коробки і попередньо пакувати окрему одиницю або папером, або плівкою, щоб вони не розбилися один об одного в коробці. Коробки з крихким бажано підписати.

Є потреба перевезти речі з багатокімнатної квартири, з подальшим розміщенням по різним кімнатах. Тоді потрібно маркувати коробки з підписом по кімнатах, або маркування смайлами, чи різнокольоровими маркерами/скотчем.

Процес перевезення речей

В цьому випадку все залежить від кількості та особливості приміщень між яких виникає потреба перевезти речі (наявність вантажного ліфту, поверх з якого і на який треба перевезти речі).

При використанні ліфту, кабіну не блокують, тобто не вантажать з квартири в ліфт, та з ліфта в машину. Спочатку підносять на коло ліфтовий майданчик, з нього в кабіну, а з кабіни на коло ліфтовий майданчик. Інші мешканці мають перевагу в користуванні, і не повинні чекати.

При необхідності спуску чи підйому сходами, в залежності від поверху, можуть ділити на рівні відрізки (актуально для поверхів вище третього). При цьому, варто задіяти кілька людей, щоб у кожного був свій відрізок, але можливо одного який спочатку долає першу частину шляху і тимчасово складує, а потім іншу частину. Це дозволить зменшити фізичне навантаження та уникнути втоми. При потребі перевезти речі з високих поверхів без ліфту, варто не розраховувати на швидкий процес.

Першими виносять тверді коробки, які важче, або валізи. Під час пакування авто, їх кладуть першими вниз, а на них мішки та пакети з речами. Потрібно розклинити коробки пакетами, або в інший спосіб зафіксувати вантаж.

Як рахувати скільки коштує перевезти речі

Якщо ви вирішили перевезти речі самостійно, власним легковим автомобілем на невелику відстань, це займе час пропорційно залежний від кількості вантажу. Іноді, щоб зекономити дешевше найняти вантажівку і все перевезти за один раз, ніж витрати на пальне для легковика та час в кілька днів.

Дехто, вважає, що дешевше перевезти власним транспортом не рахуючи паливо та витрачений час, це в корні не вірно.

Джерело Груз-Ок