Нічні перекуси: що шкодить або сприяє гарному сну

Просмотров: 158

Не дарма кажуть, що вечеряти краще до 18:00, адже засвоєння деяких продуктів організмом після цього часу відбувається важче. Тож, взагалі, їсти перед самим сном - не дуже гарна ідея. Але все ж якщо людина має потребу задовольнити голод після шостої, треба знати, які продукти корисні, а які ні. У загальному розумінні, вечірній перекус потрібно робити з легких продуктів, що містять мало калорій та багато корисних речовин. Насамперед слід уникати тих харчів, які можуть нашкодити шлунково-кишковій системі та знизити якість сну. При цьому, налаштуватися на гарні сновидіння допоможуть безкоштовні автомати Vip Казино, які мають безліч корисних функцій та доступні цілодобово.

Перелік шкідливих харчів та товарів, які не дають нормально спати

Перед усім, перед сном не варто вживати алкогольні напої та каву. Щодо кофеїну, він міститься не тільки у каві, але й у деяких продуктах, наприклад, морозиві. Можна додати такі харчі, як:

  • Кислі фруктові соки або соуси з томатів;
  • Фаст-фуд, снеки та м’ясо;
  • Кавуни, диню, та інше, що містить багато води.

Також, слід відмовитися від тих добавок, які порушують працездатність шлунку та кишківнику. Це, наприклад, гострі страви, що можуть викликати запалення, печію та інші неприємні симптоми. Тим часом споживання деяких фруктів також не несе користі для нормального сну, наприклад, це яблука та банани.

Банани є корисними, якщо потрібно збільшити потенціал енергійності. Але, вживання перед сном може призвести до виділення великої маси слизу та шлункового розладу. Щодо яблук, зранку вони безперечно корисні, але вони погано перетравлюються, провокуючи підвищену кислотність. Також, перед сном не радять їсти овочі, що мають нерозчинну клітковину.

Тобто, це капуста, броколі та інше. Вживання горіхів в неправильний час доби може стати причиною підвищення ваги через велику кількість жиру та калорій. А, темний шоколад містить кофеїн, тому ввечері його їсти теж не варто, якщо людина бажає гарно спати.

Що можна і, навіть потрібно їсти або пити перед сном

Перше місце серед продуктів, які можна вживати перед сном, посідають знежирені молочні вироби. Наприклад, це спеціальний сир або грецький йогурт, які мають великий вміст магнію, цинку та триптофану. Також, корисне вживання продукції, що містить Омега-3, тобто це щось, на кшталт сардин або якісно приготована скумбрія.

Легкий омлет зі знежиреним молоком також гарно впливає на сон. Взагалі, будь-яка їжа без надлишку жирів та вуглеводів, буде корисною, але є нюанс. Страви або окремі продукти повинні мати якомога більше білка, який містить триптофан. Останній синтезує серотонін, який далі активує мелатонін, що виробляється у темряві. Тим часом корисно вживати листову зелень, шавлію або базилік.

Два останніх містять природні заспокійливі компоненти, що гарно впливають на нічний відпочинок. Також, добре заспокоюють тепле знежирене молоко або трав’яний чай, але у жодному разі не варто пити чорний або зелений чай, адже ці напої містять багато кофеїну.