Одеські театри і їх історії: розповідає сайт "Моя Одеса"

Просмотров: 189

Життя театрального лаштунків завжди привертало до себе увагу глядачів. Таємничий світ театру, він так і манить! Феєрія на сцені, режисерська постановка, гра акторів – чудовий чарівний світ. В Одесі багато цікавих театрів як академічних, так і з сучасними постановками.

Одеський Національний Академічний Театр Опери та Балету

Перша будівля театру була збудована ще 1810 року. Сучасний Театр Опери та Балета збудували у 1887 році за проектором архітекторів Фельнера та Гельмера у стилі бароко. Театр вважається одним із найпопулярніших класичних театрів Одеси і своїм виглядом нічим не поступається столичному.

Потрапляючи до театральної зали занурюєшся в епоху французької розкоші. У залі – унікальна акустика. Театр відомий своїми відомими артистами. Як диригент тут виступав Чайковський, в танцювальних постановках тут брали участь А. Павлова і А. Дункан, співав Ф. Шаляпін.

Журнал Forbes назвав Театр Опери та Балета одним із найкращих у всій Європі. Сьогодні театральна афіша рясніє виставами та виставами. Також при театрі працює дитяча хореографічна школа та дитячий хор.

Адреса: провулок Чайковського 1

Академічний Український Театр імені В. Василька

Популярний одеський театр. Будівлю театру було збудовано на початку 20-го століття. Український театр ім. В. Василька було засновано за рахунок Сибірякова. Пізніше театр мав назву Український музично-драматичний театр ім. Жовтневої революції.

Зараз театр - один із найпопулярніших не лише в Одесі, а й на всій Південній Україні. Тут ставлять українські класичні твори (Запорожець за Дунаєм, Сватання на Гончарівці). А також театр славиться сучасними екскпериментальними постановками. Є навіть окремі сценічні майданчики, де максимально наближено контакт глядач — актор.

Адреса: вул. Пастера 15

В Одесі є ще декілкьа театрів, дізнатись про які можна у розширеному матеріалі від MyOd.info. Зокрема, ви можете прочитати про Зелений театр, театр музкомедії а також про театр ляльок.