В Норвегії проєктують перший абсолютно екологічний морський лайнер

Просмотров: 215

Відзначаючи своє 130-річчя, заснована в Осло скандинавська компанія з морського транспорту, Hurtigruten Norway, взяла на озброєння перспективу "чистої енергії" з наміром переробити свої круїзи та пороми під цю екологічно дружню концепцію. Компанія осяяла світлом нових можливостей свій новий проєкт - екологічно чистий круїзний лайнер "Sea Zero".

Він покликаний зробити свій внесок у боротьбу із забрудненням навколишнього середовища, використовуючи безліч новаторських технологій, включаючи батарейне харчування та штучний інтелект. Проблемою є те, що більшість суден досі працюють на дизельному пальному, викликаючи значні екологічні проблеми у вузьких водних шляхах, таких як фіорди, або в таких вразливих регіонах як Антарктида.

Ситуація потребує вирішення, оскільки у наш час круїзи продовжують залишатися дуже популярними у різних країнах світу: приблизно 31 мільйон гостей лише цього року вирушили у подорож на різних туристичних судах. Їх шалена популярність обумовлена тим, що це не тільки мандрівка, а також цілий світ розваг, який включає бари, ресторани, атракціони, басейни, ігрові автомати ПМ Казино.  

Потужний, гарний та екологічний

Впевнена у своєму прагненні скоротити вплив на навколишнє середовище, Hurtigruten Norway планує створити екологічно чистий круїзний лайнер з нульовими викидами, який до 2030 року пливтиме вздовж норвезького узбережжя, і зрештою замінить усю круїзну флотилію компанії. З цим новаторським судном, здатним перевозити 500 пасажирів, дизайн "Sea Zero" є модернізованою версією корабля у стилі артдеко 1930-х років.

Елегантний корпус судна приховує три 50-метрові вітрила, які збільшують потужність 60-мегаватних батарей, що забезпечують енергію судну. Крім того, вітрила обладнані сонячними панелями загальною площею 1500 кв. Однак це не всі інновації цього судна: спеціальне повітряне змащування – це вдосконалене покриття корпусу, яке знижує опір води та підвищує ефективність плавання. Штучний інтелект допомагатиме в управлінні кораблем та дозволить дослідити особливості норвезьких портів, знімаючи частину навантаження з портових лоцманів. Першим маршрутом лайнера буде норвезьке узбережжя, однак далі плануються маршрути в таких країнах:

  • ОАЕ;
  • Греція;
  • Бразилія;
  • Середземномор’я.

Нова ера екологічного морського туризму

З урахуванням усіх наведених аспектів, ініціатива Hurtigruten Norway уособлює найбільший прорив у сфері екологічно стійкого морського туризму. Подальше застосування чистої енергії, об'єднаної з технологічними інноваціями на кшталт штучного інтелекту, підкреслює потенціал морського транспорту перетворення нашого суспільства на більш екологічно стійке. Зважаючи на зростання глобального потепління, такі екодружні підходи, безумовно, стануть основними для галузі в цілому. Ця концепція є чудовим прикладом того, як ми можемо зберегти нашу любов до подорожей, мінімізуючи при цьому негативний вплив на навколишнє середовище.