Чи варто робити вкладення у золото та срібло в 2023 році

Просмотров: 244

Корисні копалини на кшталт золота та срібла завжди залишаються в ціні, попри будь-які фінансові потрясіння або кризи. З цієї причини вони завжди мають бути у диверсифікованому портфелі інвесторів. Ба більше, ці активи завжди мають вищу прибутковість відносно інших різновидів інвестицій.

Тим часом ці метали можна придбати та зберігати у домашньому сховищі без страху опинитися під впливом шахраїв. Попри конфіденційність, ці осередки можна легко транспортувати і вони не втрачають цінність, наприклад, під час зникнення електрики. Але, щоб почати свій шлях до інвестицій у майбутнє, потрібно мати початковий капітал.

Його можна здобути, наприклад, завдяки іграм ВИП Казино, які мають сертифікати й цілодобову доступність у демо-форматі. Безпечні активи у вигляді золотих та срібних виробів (злитків, прикрас, столових приладів тощо) можуть забезпечити фінансову незалежність у майбутньому. Також, золото є так званим “захисним активом”, яким прагнуть скористатися інвестори під час економічного “шторму”. Та й взагалі, обидва метали є своєрідною тихою гаванню, які перевищують значущість інших активів.

Яка ситуація із золотом у 2023 році і що прогнозують експерти на найближчі два роки

Наприклад, у квітні цього року, ціна на 31.10 грамів (тройська унція) золота зросла до 2000 доларів. Тож, люди почали хвилюватися про те, чи слід продати, притримати або купити золоті злитки, прикраси, монети тощо. У казначействі COMINBANK заявили, що тенденція подорожчання пов’язана з:

  • економічною невизначеністю (звернення до золота, як до безпечного активу під час “шторму”);
  • збільшенням занепокоєння щодо геополітичної обстановки в країні та світі;
  • високою інфляцією, що змушує людей звертатися до менш ризикових активів.

Згідно з оцінкою видання “Фокус”, якщо ці фактори впливатимуть на громадян України далі, це спричинить тиск на розцінки. Маючи на увазі це, спеціалісти українського фондового ринку вважають, що ціни на золото зростатимуть у наступні два роки, приблизно на 10%. Тож, до середини 2024, ціна зросте приблизно до 2200 доларів за унцію, а до 2025 - 2420 доларів. У підсумку, експерти кажуть, що заробити вийде на зберіганні золота у наступні два-три роки.

З яких причин варто використати срібло у якості одного з основних активів для інвестування 

Срібло має великий попит, але незначні пропозиції тому, що його видобуток значно менший за золото, а витрачання - повне. До прикладу, є безліч срібних компонентів, що застосовуються у медичному обладнані або у комп’ютерній техніці. Це й підвищує собівартість металу.

Аналітики з інституту Срібла вказують на поступове зростання промислового попиту на срібло до 2030 року. Це не тільки підтримуватиме його вартість, але й призведе до періодичних коливань в залежності від потреб тих чи інших галузей.

Геополітична ситуація також вноситиме свої корективи у збільшення цін на срібні вироби. Тож, у довгостроковій перспективі, такі активи зберігати вкрай вигідно. Це можуть бути: спеціальні банківські депозити, купівля злитків, монет або прикрас зі срібла.