З Україною в серці (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Просмотров: 4761
24 серпня 2014 12:48
Яскравий сонячний день. Сотні людей зі щирими посмішками і в дуже гарних вишиванках. Сьогодні в честь Дня Незалежності України патріоти Мелітополя зібралися на Парад вишиванок.

- Ми хотіли саме так відсвяткувати День Незалежності, - пояснюють організатори свята, представники громадських організацій і політсил Мелитополя. – Разом у вишиванках пройтися по головній вулиці міста, разом помолитися за Україну, помовчати за тими, хто склав голову в боротьбі за незалежність.

Прийшли на парад сотні мелітопольців. В тому числі і найменші.

- Це моя онука Кірочка, - представляє маленьку – всього рочок – але дуже патріотичну красунечку Наталія Зайдлер. – Ми спеціально готувалися до сьогоднішнього свята, а вишиванку замовляли ще заздалегідь.

Наталія Василівна розповіла, що в родині у всіх є вишиванки.

- На сьогоднішнє свято прийшли, щоб долучитися до українців, показати, що чекаємо на перемогу, страждаємо від того, що стільки укрїнців поклали голови за нашу свободу і незалежність. Ми будемо про них памятати. А сьогодняшній захід - це знак того, що все буде добре, бо є люди, які живуть і вмирають заради України.

Патріоти в вишиванках під гаслами “Слава Україні”, “Україна понад усе”, “Путін – геть з України”, “Кримсько-татарському народу – тричі слава” пройшли до пам`ятника Тарасу Шевченку. Там відбувся мітинг, під час якого згадали військовослужбовців, що загинули захищаючи Батьківщину. Також під час мітингу для армії було зібрано 3,5 тисячі гривень. Я пояснив голова мелітопольскої “Свободи” Олекса Ревенок, ці гроші будуть витрачені на те, щоб придбати для армії необхідне обладнання.
Крім того, на майже імпровізованому конкурсі вишиванок було вибрано власників найгарнішого вбрання.

Головною переможицею одностайно вибрано найменшу патріоточку України двомісячну Катерину.
Мама дівчинки розповіла, що таке вбрання замовила ще до народження донечки.
– Дуже хотіла аби дитинка виписувалася з пологового уже в патріотичному одязі, - говорить мама, також Катерина.

До речі, на святі у вишиванках були всі четверо донечок Катерини. “Бо Україну любимо всією родиною” - говорить щаслива мама аж стількох майбутніх наречених.

Переможці конкурса отримали солодкі подарунки - мед з пасіки Олекси Ревенка.
На мітингу були присутні мелітопольці у вишиванках з дуже цікавою історією, прочитати про них ви зможете в найближчому номері “МВ”.

А наприкінці свята в небо піднявся великий прапор з надписом “Крим – це Україна” в підтримку наших співвітчизників (кримських татар і не тільки), що живуть зараз на анексованій території.




Похожие новости: