"Х-фактор-4": Александр Порядинский рассказал, куда потратит деньги в случае выигрыша

Просмотров: 3162
18 листопада 2013 09:00

Финалист самого масштабного вокального шоу страны дал откровенное интервью.

15-річний Сашко Порядинський сьогодні є одним з найулюбленіших учасників четвертого сезону шоу «Х-фактор». Зараз Сашко живе у Києві і весь час зайнятий на репетиціях та тренуваннях. Але нам все ж таки вдалося поспілкуватися з ним і дізнатися, як воно — бути фіналістом наймасштабнішого в Україні пісенного шоу?

- Олександре, що тебе найприємніше вразило на шоу «Х фактор 4»?

- Однозначно, це теплота, з якою мене сприйняли і глядачі, і судді, і ведуча шоу Оксана Марченко. Вся команда телеканалу ставиться до мене дуже чуйно. Участь в «Х-факторі» для мене - щось чарівне, мов казка.

- Який з етапів проекту був для тебе найважчим?

- Найважчим був тренувальний табір. Для мене він став величезною перевіркою на витривалість - треба було швидко вивчити пісню і добре її заспівати. Я дуже нервував! Від хвилювання і постійних репетицій не висипався. Також важко було постійно перебувати перед камерами - я до них і досі не звик.

Тренувальний табір — це третій етап шоу, під час якого судді із сотні відбирають 24 виконавців — по 6 у категорії кожного судді. На цьому етапі Сашко співав пісню «Полковнику никто не пишет» з репертуару гурту «Бі-2» і так розхвилювався, що мікрофон тремтів у його руках. Проспівавши кілька рядків, він збився і... забув текст. Його майбутня наставниця і суддя шоу Ірина Дубцова із зали вигукувала йому слова пісні. Та, незважаючи на такий казус, Сашкові вдалося пройти до наступного етапу — прослуховування у будинку судді.

«Він тоді дуже перехвилювався, — казав під час нашої зустрічі в Гнідинцях батько Сашка Петро Порядинський. — Кілька ночей поспіль не спав, і у вирішальний момент втома та нервове перенапруження дали про себе знати».


Саме для батька Сашко співав пісню «Не плач, тату» на першому кастингу. Чому обрав пісню про батька, він пояснює так:

- Для мами вдома я співав частенько, а ось для батька - чомусь ніколи. А я його теж дуже люблю! Тому й обрав пісню про тата, щоб сказати йому, наскільки він для мене важливий. До того ж ця пісня дуже красива.

«На той кастинг із Сашком їздила мама, тому, як він співав, я не чув, — каже Петро Олексійович. — Коли показували кастинг по телевізору, мене не було вдома - я працюю водієм у місцевому сільгосппідприємстві і того дня возив зерно у Лубни Полтавської області. Але все-таки побачив виступ Сашка - сини знайшли відео в Інтернеті. Звичайно, розчулився до сліз».

Батьки Сашком дуже пишаються. Нагадаємо, що він — найменший із п’яти синів у родині. Їхня мама Валентина має звання «Мати-героїня».

- Як часто ти маєш змогу спілкуватися з рідними та друзями? За ким зараз найбільше скучаєш? — запитали ми у Сашка.

- З друзями спілкуюсь тільки телефоном, а ось мама з татом приїжджають до мене щосуботи на прямі ефіри. Скучаю найбільше за братами - хотів би їх усіх зараз побачити.

- А з учасниками проекту вже встиг потоваришувати?

- Я з усіма в добрих стосунках, але найбільше подружився з колективами «Клей Угрюмого», «Тріода», а також з Михайлом Мостовим, Данилом Рувінським та Микитою Ломакіним.

- З якими зірками ти вже встиг поспілкуватися і які враження від цих зустрічей?

- З Філіпом Кіркоровим (він був запрошеною зіркою під час прослуховування в будинку судді Ірини Дубцової. — Авт.), Оксаною Марченко і, звичайно, з усіма суддями проекту - Ігорем Кондратюком, Іриною Дубцовою, Сергієм Сосєдовим та Сєрьогою. Для мене це дуже круто, бо всі вони досягли величезного успіху в житті, а отже мені є чого в них повчитися.

Сашко говорить, що для нього прикладом ідеального артиста є Алла Пугачова, а найбільш близький репертуар — пісні Олександра Пономарьова.

- Сашку, батьки кажуть, що ти сам пишеш пісні. Давно цим займаєшся?

- Постійно пишу пісні вже рік, а може, й два. Намагався писати й раніше, але виходило недуже добре. Тоді вони були про віру в життя, а зараз пишу про кохання.

- Судді говорять, що ти дуже вдало виконуєш пісні дорослих виконавців. Чи не важко у 15 років співати такий серйозний репертуар?

- Ні, не важко, бо те, про що співають дорослі артисти, мені близьке і це моє.

- Як ти оцінюєш свої шанси на перемогу?

- Шанс перемогти є в усіх. Я думаю, що треба тільки дуже старатися і докладати якомога більше зусиль. Ну і, звичайно, перемога залежить від того, як глядачі за тебе проголосують.

- Якщо переможеш, на що витратиш 2 мільйони гривень?

- Я б хотів віддати гроші батькам і допомогти братам. Батьки ж мене виховували, а брати допомагали усім, чим могли. Тепер - моя черга.

9 листопада під час третього прямого ефіру Сашко заспівав «Черемшину».

«Ця пісня мені нагадує про дім, — сказав він зі сцени. — Я дуже сумую за домівкою».

Коли Сашко закінчив співати, зала знову аплодувала йому стоячи.

«Дуже відповідально співати пісню, яку знає кожен українець, — сказав Ігор Кондратюк. — Я чекав від тебе чесності - ти був чесним! Сашко - молодець!»

Источник:




Похожие новости: