СБУ повідомила про підозру організаторам фейкового референдуму у Мелітопольському районі

Просмотров: 210
27 травня 2024 12:53

Служба безпеки встановила ще 3 організаторів псевдореферендуму, який загарбники проводили восени 2022 року на тимчасово окупованій території Запорізької області. 

Фігурантами виявились мешканці села Калинівка, які після захоплення району підтримали окупантів та пішли з ними на співпрацю.

За це вони отримали призначення до складу створеного агресором місцевого «виборчкому» - «участковой избирательной комиссии  №320», Чкаловської об’єднаної територіальної громади. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зрадники отримали «привілеї» від окупантів, щодо вільного пересування по території району.

У лавах загарбницької установи вони виконували вказівки окупаційної влади щодо проведення фейкового плебісциту «про входження Запорізької області до складу російської федерації на правах суб’єкта російської федерації.

Для цього вони обходили помешкання місцевих жителів та агітували їх взяти участь у псевдореферендумі та «проголосувати» на користь країни-агресора.

Під час таких «рейдів» колаборантів супроводжували озброєні окупанти, які допомагали їм залякувати мешканців селища та «вибивати» з них «підписи» на підтримку кремля.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

 




Похожие новости: