Ізраїль вдарив по Рафаху, де могло загинути більше 30 людей, після ракетної атаки ХАМАСу

Просмотров: 179
27 травня 2024 14:22

Палестинське угруповання ХАМАС у неділю вперше за останні місяці завдало ракетного удару по одному з районів Тель-Авіва в центрі Ізраїлю. Ізраїльська армія пізніше завдала удару по об'єкту в Рафасі, який, за даними ЦАХАЛ, використовували бойовики.

Повідомляється, що підконтрольне ХАМАС міністерство охорони здоров'я Гази повідомило в ніч на понеділок, що в результаті удару, який було завдано по центру для переміщених осіб у Рафасі, загинули щонайменше 35 осіб і десятки дістали поранення.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що завдала авіаудару по табору ХАМАС у місті, і військовим відомо про повідомлення, що в результаті постраждали мирні жителі. "Удар було завдано по законних цілях відповідно до міжнародного права, з використанням точних боєприпасів і на основі точних розвідданих, які вказують на те, що ХАМАС використовує цей район", - додали в ЦАХАЛ.

Раніше щонайменше вісім ракет було випущено з Рафаха по Тель-Авіву, кілька ракет було перехоплено, повідомили ізраїльські військові. Повідомлень про постраждалих не надходило.

BBC нагадує, що обстріл було здійснено за лічені дні після заяви генерального прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Ахмада Хана про видачу ордера на арешт ізраїльського прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу і міністра оборони Йоава Галланта, а також оголошення трьома європейськими країнами наміру визнати палестинські території як суверенну державу.

В інших містах і селищах, включно з Герцлією і Петах-Тіквою, пролунали сирени, що попереджають про ракетний обстріл.

Джерело: Українська правда




Похожие новости: