Дженніфер Лопес спіткала нова нищівна невдача

Просмотров: 191
26 травня 2024 10:13

Кінокритики рознесли серіал "Атлас", де Лопес зіграла головну роль, в пух і прах. Вони назвали його посереднім і шаблонним.

54-річна американська акторка і модель Дженніфер Лопес зазнає невдачі не тільки в особистому житті, оскільки про її прийдешнє розлучення з Беном Аффлеком не говорив тільки ледачий. Не краще йдуть справи у неї і в професійній сфері. Спочатку Джей Ло зіткнулася з поганим продажем квитків на свій тур, а тепер оглядачі розкритикували і науково-фантастичний серіал "Атлас", де вона зіграла головну роль. Науково-фантастичний трилер отримав невтішні 17% рейтингу "гнилих" від найпрестижніших критиків, опитаних Rotten Tomatoes.

"Атлас" — це історія про Атлас Шеперд, блискучу аналітикиню-мізантропку з глибокою недовірою до штучного інтелекту, яка долучається до місії, щоб спіймати робота-відступника Гарлана (Сіму Лю). Останній майже 30 років тому став убивцею та очолив повстання проти людей, що призвело до загибелі трьох мільйонів людей.

Пізніше з'ясовується, що з головним антагоністом серіалу Атлас пов'язує таємниче минуле. Коли плани йдуть не так, як очікувалося, її єдина надія врятувати майбутнє людства від штучного інтелекту — почати довіряти йому.

Зняв багатосерійний фільм канадський режисер Бред Пейтон, відомий за блокбастерами "Мандрівка 2: Таємничий острів", "Розлом Сан-Андреас" і "Ремпейдж" з Дуейном "Скелею" Джонсоном, а також постапокаліптичним комедійним серіалом "Світанок" від Netflix.

Головні претензії критиків — "шаблонний" сюжет і відсутність оригінальних елементів. Вони навіть припускають, що якби сценарій написав штучний інтелект, проєкт вийшов би куди вдалішим.

На думку кінокритика New York Times Алісси Вілкінсон, "Атлас" має "дешевий" і "пластичний" вигляд, а часом "здається чистою стилізацією".

"Наукова фантастика часто займає своє місце в пам'яті, презентуючи щось нове і вражаюче, але з "Атласом" ми все це вже бачили", — написала вона.

"Як і багато інших мокбастерів (низькобюджетний фільм, який знімають на ту саму тему, що й популярний блокбастер) стримера — це більш відверті спроби конкурувати з найбільшими хлопчиками — надто синтетично і серйозно, щоб мати щось близьке до самосвідомості", — резюмує Бенджамін Лі з The Guardian, який поставив серіалу дві зірки з п'яти. Він також порівняв фільм із "тупими, позбавленими іронії" блокбастерами, які років 20 тому були звичайним явищем на вікендах, присвячених Дню пам'яті.

Тодд Гілкріст з Variety і зовсім проїхався по Лопес асфальтовим катком, зазначивши, що "Атлас" сильно його розчарував. Ба більше, він порівняв серіал із посередніми фільмами, в яких Дженніфер знялася за останні кілька десятиліть. Гілкріст вважає, що акторці не варто було влазити у "звичайну науково-фантастичну пригоду" після її знаменитої ролі в "Стриптизерках", а провину за провал серіалу в більшій мірі він поклав на сценаристів Лео Сардаряна і Арона Елі Колейта.

Натомість Вільям Біббіані з The Wrap назвав діалоги в "Атласі" порожніми, сюжет — "скрутним", а дію — посередньою. Він також висміяв серіал через його "дешеву атмосферу", включно з чужою планетою, що має "підозріло схожий на Північну Каліфорнію", та лігвом лиходія ШІ, немов "змодельованим за зразком занедбаного складу".

Один з небагатьох позитивних відгуків залишила оглядачка The Hollywood Reporter Енджі Хан. Вона написала, що "хімія Лопес перетворює нічим не примітний діалог на "стерпно кумедний", а іноді й зворушливий, з часткою жарту".




Похожие новости: