У музеї виставили унікальний універсал Cadillac Елвіса Преслі

Просмотров: 185
25 травня 2024 09:30

Універсал Cadillac DeVille створили на замовлення Елвіса Преслі. Розкішне авто оснащене 7,7-літровим V8, а двері його багажника мають електропривід.

У автомузеї Volo в американському штаті Іллінойс демонструють незвичний універсал Cadillac DeVille 1974 року. Авто існує в одному-єдиному екземплярі й створене для Елвіса Преслі. Про нього розповіли на сайті Autoevolution.

Не секрет, що Елвіс Преслі був фанатом Cadillac і загалом за життя володів понад 100 автомобілями цієї марки. Йому була потрібна простора машина для перевезення музичних інструментів під час концертних турів, проте Cadillac не робив таких машин.

У 1974 році Елвіс Преслі придбав одразу п’ять Cadillac в Канзас Сіті і один із них вирішив перетворити на універсал. Тюнінг Cadillac DeVille виконала фірма American Sunroof Company, причому роботи над проєктом тривали 4 місяці. Елвіс заплатив за переробку 10 000 доларів, ще в $17 000 обійшовся сам Cadillac.

Дах Cadillac DeVille подовжили, встановили великі вікна та двосекційні двері багажника з електроприводом: їх скло ховається в дах, а задній борт опускається донизу.

Шкіряний салон Cadillac DeVille залишився без змін. Не доопрацьовували і 7,7-літровий 205-сильний V8. Із 3-ступінчастою автоматичною КПП універсал здатен розвинути 180 км/год.

Елвіс Преслі не надто активно користувався цим Cadillac DeVille – проїхав на ньому 8000 км. Невдовзі після смерті короля рок-н-ролу його палкий фанат купив універсал за 50 000 доларів і поставив його в опалюваний гараж, де авто простояло 14 років.




Похожие новости: