«Завжди буде справжнім Героєм”: петиція мами загиблого оріхівця набрала необхідну кількість голосів

Просмотров: 188
24 травня 2024 23:10

Ольга Собко попросила Президента України присвоїти почесне звання Герой України (посмертно)  синові-військовослужбовцю Михайлу Собку

Електронна петиція №22/216244-еп оприлюднена 17 січня 2024.

На сьогодні збір підписів закінчено, петиція має статус «На розгляді». За відведений термін вона набрала 25285 голосів при 25000 необхідних.

«Шановний пане Президенте!  Звертається до Вас мати, яка втратила сина на війні за свободу і незалежність нашої держави, з проханням присвоїти йому звання Героя України (посмертно). Мій син, Собко Михайло Анатолійович, був чесною та справедливою людиною, тому ніяк не міг залишатися осторонь боротьби з ворогами після повномасштабного вторгнення на територію нашої країни в лютому 2022 року.

З перших днів війни він у рідному місті за власні кошти активно допомагав армійцям ремонтувати військову техніку.

З 26 серпня 2022 року вступив до Національної гвардії України, та в складі військової частини 3033 стояв на захисті Запорізького краю.

Михайло народився 22 листопада 1986 року в невеликому місті ОРІХІВ Запорізької області. Мій син був відданий своїй батьківщині та родині, яких захищав, віддаючи всі сили. Всіляко підтримував матеріальний та моральний дух побратимів, з якими товаришував до останнього подиху.

На превеликий жаль, 18 жовтня 2023 року поблизу села Приютне Пологівського району сталася трагічна подія. На бойовій позиції у складі 4-го патрульного батальйону військової частини 3033 Михайло та його побратими виконували важливе завдання, будучи вірними військовій присязі та своїй совісті. Під час ворожого обстрілу Михайло отримав поранення, несумісні з життям.

Жодна нагорода не вгамує нестерпний біль від втрати єдиного сина, вірного друга та побратима, щирого та люблячого брата, але як мати, я повинна гідно вшанувати пам'ять свого сина.

Зі свого боку буду робити все, що від мене залежить, і присвоєння звання Героя України (посмертно) - лише один із кроків, але дуже важливий. Для мене Михайло завжди буде справжнім ГЕРОЄМ! Але хочеться, щоб і для країни, заради якої він віддав своє життя, мій син також став ГЕРОЄМ! Він цього заслуговує. СЛАВА УКРАЇНІ!», - написала Ольга Собко.

В інтерв’ю Суспільному мама загиблого захисника розповіла, що в цивільному житті син займався виготовленням спортивних тренажерів, а коли почалося повномасштабне вторгнення, почав волонтерити та допомагати військовим.

Михайло ніколи не розповідав подробиць про службу, тому рідні й не знали, що він неодноразово воював на першій лінії фронту:

"Він говорив: “Не хвилюйся, ми у відрядження їдемо, там не буде зв'язку”. А нам виписку дали, що він неодноразово був на "нулі", — розповіла Ольга Собко.




Похожие новости: