Вони мають лежати: як правильно посадити томати, щоб мати гарний врожай

Просмотров: 226
24 травня 2024 17:30

Завдяки такому методу, рослина буде поглинати більше води та корисних елементів, що дозволить покращити її врожайність.

Гарні томати виростити не так просто, як може спершу здатись. Вам потрібне терпіння, а томатам гарна земля, тепло та достатня вологість. Ось з останнім часто виникають труднощі та наші томати просто “згоряють”.

Садівник Luke Marion на своїй сторінці Instagram запропонував інший, лежачий, спосіб виростити гарні томати у себе на грядці. Автор каже, що завдяки цьому способу рослина отримає все необхідне, у достатній кількості.

Що пропонує Luke Marion:

Візьміть ваш саджанець і обірвіть нижні листочки. Вони вам не потрібні;

У саджанця є коріння, але кожне місце, де черешок кріпився до пагона, може стати новим коріння. Це місце буде поглинати корисні елементи та воду, аби добре рости та гарно родити.

Візьміть саджанець і горизонтально покладіть у землю. Його вершечок з листям має залишитись на поверхні, а коренева частина і частина стовбура без листя під землею.

Робіть все обережно і без поспіху, аби не зламати рослину.

Добре пригорніть все землею, а білля листя, трохи утрамбуйте її. Можна сказати, що ваш саджанець надзвичайно глибоко в землі.

Хоча, метод автора підтримало багато читачів, дехто його розкритикував, кажучи, що листя, яке розташоване ближче до землі тьмяніє і рослина погано росте вгору, а ще стебло дуже легко зламати, коли ви згинаєте його під час садіня. Тож частина читачів наголошує, що класичний метод із глибшим садінням все ж актуальніший. Отже, вирішувати, як садити, саме вам.

Джерело: ТСН




Похожие новости: