У Мелітопольському районі вчитель перейшов на бік окупантів та отримав посаду директора

Просмотров: 204
23 травня 2024 09:20

За колабораціонізм педагогу може загрожувати до трьох років ув’язнення.

Після захоплення російськими військами Мелітопольського району зрадник виявив прихильність до представників окупаційної адміністрації та з липня 2022 року обійняв посаду директора у так званому «Муніципальном образоватєльном учрєжденіі «Нововасільєвская общєобразоватєльная школа № 53 Мєлітопольского района Запорожской області». Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області. 

Псевдокерівник впровадив у закладі стандарти освіти держави-агресора та організував навчання за російськими підручниками. Методики викладання шкільних дисциплін опановував під час освітянського форуму в Петербурзі, про що має відповідні сертифікати.

Слідчі Мелітопольського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Мелітопольської окружної прокуратури заочно повідомили чоловіку про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років. Досудове розслідування триває.




Похожие новости: