Був “Еталоном”: на Луганщині загинув герой із Мелітополя

Просмотров: 253
22 травня 2024 23:52

На Алеї пам’яті захисників України в Ірпіні поховали мелітопольця

42-річний Сергій Десна загинув у жорстоких боях на Луганському напрямку. Про його смерть повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

«До повномасштабного вторгнення Сергій щасливо жив з родиною у Мелітополі, у перші ж дні вони опинилися в окупації. Влітку 2022-го чоловік зміг вивезти сім’ю до Ірпеня, а сам пішов до війська гнати окупантів зі своєї рідної землі.

У лавах ЗСУ отримав посаду командира відділення зенітно-ракетного взводу. Проходив службу у військовій частині у місті Десна, часто жартував з цього збігу. Дисциплінований, безстрашний лідер – разом зі своїми бійцями брав участь в обороні Бахмута. Своєю злагодженою роботою та турботою про підлеглих врятував не один десяток наших хлопців та дівчат у тих запеклих боях з ворогом.

14 травня авто Сергія потрапило під артилерійський обстріл ворога поблизу Сватового, де він допомагав утримувати позиції та вивозити поранених. Це завдання стало останнім для воїна. Вдома його чекали дружина та донька.

Ще на самому початку служби Сергій обрав для себе позивний "Скіф", адже був родом з Херсонської області. Проте командир назвав воїна "Еталон" – за взірцеві військові якості.

"Сергій був дійсно еталоном військового… Одним зі справді вмотивованих захисників, які воюють за нашу Україну. Завжди пишався, що він військовий, ніколи не жалівся і дуже багато посміхався, дуже любив Україну", – каже про коханого дружина Сергія.

Щирі співчуття та безмежний біль. Світла пам’ять та вічна слава нашому захиснику. Сил родині пережити цю важку втрату», - написав Олександр Маркушин.

Прощання з Сергієм Десною в Ірпені відбулося 21 травня.




Похожие новости: