Із троянди, жасмину, акації. Як приготувати квітковий сироп для коктейлів за старовинним рецептом Ольги Франко

Просмотров: 302
22 травня 2024 23:00

Перші згадки про сиропи належать до XI століття, під час Хрестових походів на Близькому Сході. Хрестоносці варили charâb, що означає напій, латинським sirupus.

Із джерел XVIII століття відомо про сиропи з квітів бузини, ромашки, фіалок, троянд та інших. Вони широко використовувалися в кулінарії та медицині. Наприкінці XVIII століття сиропи почали додавати в коктейлі.

Пропонуємо приготувати квітковий сироп за рецептом із книжки Ольги Франко Перша українська загально-практична кухня.

Як приготувати квітковий сироп за рецептом Ольги Франко

Інгредієнти

На три літри сиропу:

100 г квітів акації

100 г квітів жасмину

100 г квітів квітучої троянди

2 кг цукру

100 мл лимонного соку

Приготування

Промити квіти в холодній воді

Залити квіти 3 літрами окропу, накрити і залишити на ніч.

Процідити через сито.

Додати 2 кг цукру і варити на маленькому вогні три години.

Додати лимонний сік і розлити гарячий сироп по пляшках.

Джерело: NV

 




Похожие новости: