Білий дім: США працюють над доставленням зброї до України та уважно стежать за наступом Росії

Просмотров: 148
18 травня 2024 17:20

У Білому домі заявили, що цілодобово працюють над тим, аби озброєння й техніка потрапили до рук українських військових

США активно працюють над оперативним доставленням зброї для української армії, аби ефективно відбивати атаки російського війська. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу.

Кірбі заявив, що США уважно стежать за наступом Росії на північному сході України та цілодобово працюють над тим, аби озброєння й техніка потрапили до рук українських військових, щоб допомогти їм відбити ці атаки.

Він нагадав, що після підписання президентом США Джо Байденом у квітні 2024 року пакету фінансової допомоги на оборонні потреби України глава Білого дому одразу розпорядився про виділення конкретних пакетів з допомогою.

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому додав, що з квітня США виділили два пакети за президентськими повноваженнями та ще $6 млрд через Ініціативу сприяння безпеці України (USAI), які будуть використані для закупівлі нових озброєнь у американських виробників для України.

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що ситуація на лінії фронту біля Харкова є "складною, але вона перебуває під контролем". Проте, за його словами, Сили оборони потребують більше озброєння й це наразі головна проблема. 

17 травня президент Володимир Зеленський заявив, що навіть без чеської ініціативи є прогрес щодо постачання артилерійських снарядів для Збройних Сил України.




Похожие новости: