Міністр юстиції Грузії заявляє, що протестувальники могли бити самі себе

Просмотров: 144
10 травня 2024 15:03

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе припустив, що напади на протестувальників здійснювали самі ж активісти.

Про це повідомляє News Georgia.

“Я навіть не знаю, чи хтось сам себе бив, чи хтось інший застосовував до них фізичне насильство… Чому ви наполягаєте на тому, що хтось зазнав фізичного насильства з боку прихильника уряду чи когось ще? Якщо хтось і може організувати подібні заворушення, то це, звичайно, люди, які стоять за цими мітингами і які організують потужний протест у країні”, – сказав Брегадзе.

Напередодні керівна партія "Грузинська мрія" анонсувала створення публічних “чорних списків” громадян, які у соцмережах відрізняються погрозами та поширенням розпалювання ненависті, тобто тих, хто є противниками закону про “іноагентів” та учасників протестних акцій.

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі заявив, що такий список потрібен “для загального морального засудження”.

Як повідомлялося, за вечір середи в Тбілісі було скоєно щонайменше чотири напади на активістів, представників опозиції та членів їхніх родин, які виступають проти закону про «іноагентів».

Грузинський парламент 1 травня схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. Президент країни Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла ветувати документ, якщо він буде ухвалений у третьому читанні. Водночас правляча партія «Грузинська мрія» має достатню кількість голосів для подолання президентського вето. На тлі цього в країні проходять масові протести.

Джерело: Укрінформ




Похожие новости: