Два в одному: коктейль і улюблений пиріг. Як приготувати лимонний безе-мартіні

Просмотров: 145
9 травня 2024 11:40

Замість еспресо-мартіні давайте спробуємо щось нове. Цей коктейль із лимонним безе і пирогом пропонує все, про що ви, можливо, і не замислювалися, але виявляється, це саме те, що потрібно. Він неймовірно солодкий, терпкий і п’янкий, немов десерт у склянці.

Чи назвемо ми його мартіні? Можливо, але коли ви спробуєте, це перестане мати значення. Сам рецепт коктейлю простий і класичний: чиста горілка, свіжовичавлений лимонний сік, лімончелло і куантро. Але ось що робить його по-справжньому особливим — це безе: глянцева швейцарська меренга, обсмажена прямо поверх напою, пише видання Delish.

Якщо слово «меренга» звучить для вас чуже, не хвилюйтеся, цей простий рецепт легко освоїти, і він такий смачний, що ви, можливо, захочете використовувати його і в інших рецептах, не тільки в коктейлях.

Інгредієнти:

Для меренги:

4 великих яєчних білка

300 г цукру

¼ ч. л. винного каменю

¼ ч. л. кошерної солі

Для коктейлю:

90 мл горілки

60 мл лимончелло

30 мл Куантро або трипл-сек

30 мл свіжовичавленого лимонного соку

30 мл простого сиропу (без ароматизаторів)

Лід

Приготування:

Для меренги:

Підготуйте кондитерський мішок із насадкою.

У мисці міксера збийте яєчні білки, цукор, винний камінь і сіль над водою, що ширяє, поки цукор не розчиниться і суміш не нагріється до 160°.

Збивайте суміш на високій швидкості до утворення м’яких піків.

Перекладіть меренгу в кондитерський мішок і зберігайте за кімнатної температури.

Для коктейлю:

Охолодіть келихи для мартіні або купе в морозильній камері.

У шейкері змішайте горілку, лімончелло, Куантро, лимонний сік і простий сироп. Додайте лід, закрийте і струсіть.

Процідіть в охолоджені келихи, залишивши трохи місця вгорі.

Додайте наверх меренгу і злегка підпаліть її кухонним пальником.

Джерело: NV




Похожие новости: