Стане доступним для екскурсій: названа дата, коли на Хортиці відновить роботу комплекс «Запорозька Січ»

Просмотров: 167
3 травня 2024 22:40

Музейна частина Національного заповідника “Хортиця” з 8 травня стане доступною для екскурсій.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко після зустрічі з тво міністра культури і інформаційної політики Ростиславом Карандєєвим, яка проходила на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ».

Нагадаємо, наприкінці квітня у соцмережах, а потім і у засобах масової інформації з“явилася інформація, що територія комплексу стане доступною для відвідувачів з 1 або 5 травня.

Адміністрація Національного заповідника “Хортиця” назвала її недостовірною.

«У місцевих ЗМІ почала ширитися інформація про відкриття історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» на острові Хортиця для відвідування громадянами з травня місяця поточного року. Деякі інтернет ресурси навіть вказують точну дату цієї події.

Дійсно, Національний заповідник «Хортиця» планує у травні розпочати надання екскурсійних послуг та відкриття для громадян Історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». Для цього проводяться всі необхідні підготовчі роботи та заходи, зокрема, щодо забезпечення безпеки відвідувачів та персоналу заповідника під час оголошення повітряної тривоги.

Точна дата відкриття, час та умови роботи об’єктів, будуть визначені адміністрацією заповідника лише по завершенню усіх підготовчих заходів.

Шановні громадяни та представники ЗМІ! Інформація про дату відкриття ІКК «Запорозька Січ» буде повідомлена згодом на офіційних сторінках Національного заповідника «Хортиця» - у Facebook, Telegram та на нашому сайті Ostriv.org. Слідкуйте за нашими офіційними оголошеннями”, - зазначалося у повідомленні.

Інформацію з датою відкриття 8 травня, яку озвучила у своєму дописі очільниця Запоріжжя,  адміністрація заповідника поки що недостовірною не визнавала. Тобто, напевно саме в цей день комплекс відчинить свої двері для відвідувачів.

У телеграм-каналі Національного заповідника "Хортиця" станом на зараз немає офіційної інформації про відновлення роботи ІКК "Запорозька Січ".




Похожие новости: