Масштабна оптимізація: у Запорізькій обласній раді провели масове скорочення працівників

Просмотров: 158
2 травня 2024 21:45

До кінця року економія коштів через оптимізацію становитиме понад 15 мільйонів гривень

Ухвалено рішення про дострокове припинення повноважень двох заступників голови Запорізької обласної ради – Людмили Любім, яка займала посаду першої заступниці, та Геннадія Фукса. Про такі кадрові рішення сьогодні повідомив журналістам голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Людмила Любім вже звільнена з посади, інформація про неї на офіційному сайті ЗОР відсутня. А от Геннадія Григоровича, за словами посадовця, звільнять з 15 травня — після того, як він вийде на роботу “після закінчення відпустки чи лікарняного”.

Ще один заступник – Владислав Куценко, як відомо, за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відсторонений від роботи на місяць. Таким чином на сьогодні у керівництві облради залишається тільки її голова Олена Жук.

Проводиться оптимізація і апарату Запорізької облради.На момент початку цього процесу було 90 співробітників. Після аналізу завантаженості кожного залишилось 36.

- Хочу зазначити, що співробітники, які продовжують працювати, повністю забезпечують діяльність 130 закладів обласної ради, - повідомив очільник ЗОДА.

За словами Івана Федорова, виведені поза штат усі співробітники, які виїхали за межі Запоріжжя і області, і, відповідно, не можуть виконувати свою роботу.

Таке скорочення дозволить зекономити понад 15 мільйонів бюджетних коштів до кінця року. А це – близько 1000 fpv-дронів, які ми можемо придбати для Збройних сил України.

Тривають кадрові зміни і в закладах обласної ради. Найближчим часом задовольнять заяви про звільнення директорки Запорізького обласного центру молоді Інни Скороходової та директора Запорізької загальноосвітньої санаторної школи-інтерната № 7 Віктора Тлеуша. Вони довгий час знаходяться за межами Запоріжжя і не можуть повноцінно виконувати посадові обов’язки.

20 березня Верховна Рада призупинила діяльність Запорізької обласної ради на час воєнного стану і ще 30 днів після його завершення. Повноваження, які ще залишались, передані Запорізькій обласній військовій адміністрації.

МВ повідомляла, що з 1 травня заступниками голови Запорізької ОДА призначені Наталія Будяк, Михайло Семікін і Олександр Щербаков.

 




Похожие новости: