СБУ встановила особи зрадників, які фабрикують «докази» проти українців на ТОТ Запорізької області

Просмотров: 160
29 квітня 2024 12:37

Служба безпеки України зібрала докази добровільної співпраці з ворогом ще 6 колаборантів, які вступили до так званої «правоохоронної системи» рф на тимчасово окупованих територіях України.

Зрадники займаються репресіями щодо проукраїнського населення регіону та фабрикують проти людей фейкові «кримінальні провадження» із надуманими «доказами».

Після початку повномасштабного вторгнення вони добровільно вступили до створеного агресором «головного управління мвс Запорізької області». Про це повідомляє Служба безпеки України.

У лавах псевдоустанови їх включили до складу райвідділів та призначили у підрозділи «дізнання, карного розшуку, дільничних поліцейських та чергової частини».

Перебуваючи на «посадах» зловмисники регулярно приймають участь у рейдах щодо пошуку проукраїнськи налаштованих мирних мешканців, а також виявлення українського підпілля та руху опору.

Також колаборанти брали участь в охороні «виборчих дільниць» під час проведення незаконного референдуму та виборів.

Слідчі СБУ кваліфікували дії всіх зазначених вище колаборантів за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Заходи з документування злочинної діяльності проводили співробітники СБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.




Похожие новости: