Відсидітися нікому не вдасться: на кону доля країни – командувач Сухопутних військ

Просмотров: 185
8 квітня 2024 17:30

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк закликав українців вступати до лав збройних сил, адже на кону доля країни, а це значить, що відсидітися нікому не вдасться.

Павлюк переконаний, що "Росія нікого не залишить в спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну". Про це йдеться на його сторінці у Фейсбуці: 

"Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у Росії втілити її кровожерливі задуми. І тим скоріше українські міста повернуться до нормального безпечного життя.

Тому я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації".

"Зараз історичний момент, який дала нам доля: або ми захистимо і збережемо державу, або зникнемо як нація! Підтримуйте захисників і словом, і ділом. Приєднуйтесь до лав ЗСУ. Ставайте на захист своєї родини, свого дому, своєї країни, свого майбутнього. Наша сила в єдності! Іншого варіанту немає", − наголосив командувач Сухопутних військ.

Він додав, що ЗСУ потрібні різні фахівці: водії, діловоди, кухарі, будівельники, ITівці, бухгалтери, медики, інженери.  

Передісторія: 

Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. Народні депутати подали до другого читання документа 4269 правок. 

Серед іншого члени комітету підтримали пропозиції щодо надання відстрочки від мобілізації для аспірантів усіх форм навчання, а також виключення із проєкту закону норми щодо заходів упливу за ухилення від мобілізації.

Водночас депутати відхилили правки щодо бронювання військовозобов'язаних, які отримують певну зарплату та сплачують податки.

29 березня повідомлялося, що комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки розглянув усі 4269 правок, поданих народними депутатами до другого читання законопроєкту про мобілізацію.

Станом на 6 квітня комітет не завершив розгляд законопроєкту про мобілізацію, однак уже 10 квітня законопроєкт може бути винесено в сесійну залу для розгляду.

6 квітня президент Володимир Зеленський закликав Раду ухвалити закон про мобілізацію найближчими днями.

Джерело: Українська правда

 

 




Похожие новости: