Дехто пережив справжнє жахіття: семеро дітей з родинами виїхали з Запорізької та Херсонської областей

Просмотров: 197
3 квітня 2024 23:30

Ще семеро дітей виїхали з ТОТ: Україна надає допомогу у всьому необхідному.

Як повідомляє омбудсман Дмитро Лубінець,  діти з родинами виїхали з Запорізької та Херсонської областей.

"Дехто з сімей пережив справжнє жахіття в окупації і став свідком того, як росіяни мародерили будинки місцевих мешканців, змушували брати російські паспорти, вчиняли насильство над українцями, змушувати дітей навчатися у школі за канонами «руского міра». А родини, де є хлопці-підлітки, виїжджали з ТОТ, аби їх дітей згодом не забрали до російської армії.

Батьки дітей у нашому Центрі захисту прав дитини озвучили, що перспективи майбутнього на ТОТ не вписуються в подальше бачення життя їх сімей, тож ухвалили рішення виїхати на підконтрольну Україні територію.

Тож нині з ними спілкуються і допомагають представники нашого офісу, державні структури та благодійні організації. Попереду чимало роботи: відновлення документів, влаштування дітей у навчальні заклади та гуртки, пошуки роботи та ін. Тож шлях адаптації має бути легшим, адже спеціалісти надаватимуть необхідну медичну, психологічну, гуманітарну та соціальну допомогу, а відповідні держоргани зафіксують з їх слів факти російських злочинів, свідками яких вони стали.

Дякуємо за підтримку повернутих БО "Благодійний фонд "Рокада", ГО "Вірний шлях-Харків", Благодійний фонд "Посмішка ЮА", ЮНІСЕФ, БФ "Голоси дітей" та Координаційний центр з розвитку сімейних форм виховання та догляду дітей", - написав Дмитро Лубінець.




Похожие новости: