Російська нафта може потрапляти до США через багамську лазівку

Просмотров: 284
1 лютого 2024 15:38

Американський нафтопереробний завод імпортував 10 тис барелів російської нафти через термінал зберігання на Багамських островах.

Про це пише Bloomberg.

За словами речника управління енергетичної інформації США Моргана Баттерфілда, нафта, доставлена у Вілмінгтон, штат Делавер, у листопаді, не порушила санкцій США, оскільки була експортована з Росії на Багамські острови до 8 березня 2022 року, коли почали діяти санкції. Він додав, що потім вона була змішана з іншою нафтою перед імпортом до США.

Згідно з даними ОВНС та митниці, партія прибула на нафтопереробний завод компанії PBF Energy Inc. у Делавері. За словами Баттерфілда, імпортер уточнив, що змішані барелі були частково російського походження.

Вантаж PBF відповідає санкціям США проти Росії, заявив Майкл Карлович, представник нафтопереробного заводу, не надавши інших подробиць.

Нагадаємо: 

Морські поставки сирої нафти з Росії впали до мінімуму майже за два місяці через несприятливу погоду та удар українського безпілотника, який ненадовго зупинив потік із ключового експортного терміналу в Балтії.

Джерело: Економічна правда




Похожие новости: