Що потрібно Україні для звільнення Криму: відповідь експерта

Просмотров: 295
29 січня 2024 16:10

Військовий експерт Петро Черник заявив, що Україні легше повернути Крим, ніж Донбас. Він зазначив, що Україна має отримати "багато" далекобійної зброї.

"Треба упідводнити Кримський міст. Якщо це стається – ми зможемо досягти цієї стратегічної мети. Крім того, потрібно закрити повітряний простір над півостровом і збивати все, що туди рухається: ІЛ-76 чи А-164. І топити всі великі десантні кораблі. Це цілком можливо за допомогою F-16, є хороші ракети з дальністю до 900 км. Тобто літак навіть не буде заходити в зону ризику збиття противником", – сказав експерт в ефірі телемарафону. 

Втім, за словами експерта, для реалізації цього плану, Україна має отримати "багато" такої зброї. На думку Черника, США її має достатньо, щоб вирішити питання з Кримом. 

"Але, на превеликий жаль, там є дуже багато політики і страхів, які адміністрація президента Байдена боїться перетинати в частині ядерного блефу, яким Путін лякає весь світ. Що стосується артилерійських снарядів, то хочу нагадати, що РФ залишається лідером з їхнього виробництва – це, приблизно, 125-130 тисяч на місяць. США тільки восени вийшли на виробництво 50 тисяч на рік", – пояснює Черник. 

Російсько-українська війна триває: що важливо знати 

Протягом минулої доби, 28 січня, українська авіація завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу російських окупантів. Крім того, Сили ППО знищили одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Тільки на Таврійському напрямку минулої доби знищено 567 російських окупантів та 37 одиниць їхньої техніки. Також, на цьому напрямку минулої доби нейтралізовано або знищено 207 ворожих БпЛА різних типів.

Джерело: УНІАН




Похожие новости: