BBC перепросила за те, що її диктор обмовив Ізраїль у прямому ефірі

Просмотров: 336
16 листопада 2023 19:15

Британська редакція BBC вибачилася після того, як її ведуча заявила, що ЦАХАЛ під час проведення операції в госпіталі "Аль-Шифа" нібито "цілився в медперсонал і в тих, хто говорив арабською".

Ведуча новин BBC в ефірі двічі повторила, що військовослужбовці Сил оборони Ізраїлю в шпиталі "Аль-Шифа" нібито "нападають на медичні бригади та тих, хто розмовляє арабською мовою", пославшись на повідомлення Reuters.

Насправді в повідомленні Reuters було процитовано повідомлення ЦАХАЛ, що ізраїльських військових під час зачищення від терористів ХАМАС госпіталю в секторі Гази супроводжували медичні бригади, спеціально підготовлені для забезпечення безпеки пацієнтів та персоналу лікарні, і що в операції брали участь солдати, які володіють арабською мовою.

Рада представників євреїв Британії заявила, що інформаційна служба BBC виявила "в кращому випадку разючу відсутність обережності під час висвітлення вкрай чутливих ситуацій" і що така помилка "може викликати ефект доміно у всьому світі, зокрема у Великій Британії, де після 7 жовтня число антисемітських нападів зросло на 500%".

Після критики ВВС перепросила за помилку в ефірі.




Похожие новости: