ЦАХАЛ повідомив, що захопив ключовий опорний пункт у Газі і знищив десятки терористів

Просмотров: 382
9 листопада 2023 14:25

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що війська піхотної бригади "Нахаль" захопили опорний пункт ХАМАС, відомий як аванпост 17, на заході Джабалії після 10 годин боїв.

Повідомляється, що солдати билися з бойовиками ХАМАСу та Ісламського джихаду, які перебували в опорному пункті "як на землі, так і в підземних ходах в цьому районі".

За даними ЦАХАЛу, під час боїв було вбили "десятки терористів".

Військові знайшли багато зброї, виявили шахти тунелів, в тому числі одну, розташовану поруч з дитячим садочком, яка вела до "розгалуженого підземного маршруту", та "важливі" плани бойових дій ХАМАС на аванпості 17.

Також повідомляється, що за минулу добу військово-повітряні сили завдали ударів по сотнях об'єктів у Секторі Гази.

Що було раніше: Ізраїльські військові заявили, що повністю оточили місто Газа і розділили прибережний анклав навпіл. 

Старший радник прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху Марк Регев повідомив, що Ізраїль не планує "тривалу окупацію" Сектор Гази після війни проти ХАМАС, але він буде нести відповідальність за безпеку у регіоні.

Передісторія:

31 жовтня ЦАХАЛ повідомив, що почав бій із ХАМАС у підземних тунелях Сектора Гази. 

2 листопада Армія оборони Ізраїлю заявила, що сухопутні війська і танки зіткнулися вночі з терористичними осередками ХАМАС на півночі Сектора Гази, у результаті чого були знищені десятки бойовиків.

Також повідомлялося, що інженерні війська Армії оборони Ізраїлю розпочали широкомасштабну операцію зі знищення тунелів ХАМАС в районах Сектора Гази, куди вже увійшли війська ЦАХАЛу; понад 100 тунелів уже зруйновані.

Пізніше Армія оборони Ізраїлю заявила, що уже діє всередині міста Газа й оточує його з кількох боків.

Раніше високопоставлений член ХАМАСу Газі Хамад привітав масштабний напад на Ізраїль 7 жовтня, під час якого масово убивали цивільних осіб, і пообіцяв, що палестинське терористичне угруповання буде повторювати подібні атаки багато разів у майбутньому, поки не знищить Ізраїль.

Джерело: Українська правда




Похожие новости: