У Вільнянську в умовах конспірації працював зал азартних ігор

Просмотров: 399
12 жовтня 2023 12:10

Правоохоронці провели обшук та вилучили комп'ютерну техніку зі спеціальним програмним забезпеченням, ігрові автомати, а також інші речові докази протиправної діяльності.

Замаскований під нефункціонуюче приміщення, зал для азартних ігор був оснащений комп’ютерною технікою зі спеціальним програмним забезпеченням.

Діяльність нелегального об’єкта виявили та задокументували працівники відділення поліції № 2 (Вільнянське) Запорізького РУП під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури.

7 жовтня слідчі разом із дільничними офіцерами поліції провели санкціонований обшук у вказаному приміщенні. 

На момент візиту правоохоронців у ньому перебували адміністраторка та двоє гравців. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

У залі зафіксовано наявність увімкненої комп’ютерної техніки, підключеної до Інтернет-мережі та яка використовувалась для надання незаконних послуг.

У результаті обшуку вилучено три гральні автомати, вісім системних блоків, сім моніторів, два мобільні телефони, відеореєстратор, чорнові записи та майже дев’ять тисяч гривень, отримані у результаті незаконної діяльності. Речові докази спрямовані на експертні дослідження.

Відносно громадян, які грали в азартні ігри, поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 181 (Азартні ігри, ворожіння в громадських місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У межах відкритого кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановлюють організаторів незаконного бізнесу та осіб, причетних до незаконного збагачення. Санкція статті передбачає штраф від десяти до сорока тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю строком на один рік. Досудове розслідування триває. 

Поліція звертається до громадян із проханням повідомляти про функціонування гральних закладів на спецлінію 102.

 




Похожие новости: