Нічні вибухи у Запоріжжі: пожежа і один постраждалий

Просмотров: 393
1 жовтня 2023 10:00

В ніч на 1 жовтня запоріжці отримали від російських окупантів гарячі “привітання” з Днем захисників і захисниць України.

О 1:22 було оголошено повітряну тривогу, а вже через кілька хвилин у місті пролунали чотири гучних вибухи, які було чути у різних районах Запоріжжя. Начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко попереджав на своєму телеграм-каналі про загрозу балістики і закликав містян пройти в укриття. Повітряна тривога була тривалою — відбій оголосили аж о 4:52.

Офіційна інформація про наслідки ракетних ударів була викладена в ранковому зверненні ОВА про наслідки обстрілів за добу 30 вересня по всій Запорізькій області. Офіційно повідомляється про 6 ракетних ударів по Запоріжжю та селу Матвіївка Запорізького району.

«Внаслідок нічного ракетного удару по Запоріжжю зайнялась пожежа на одному з об'єктів інфраструктури – відомо про одного постраждалого 35 років, а в Матвіївській територіальній громаді поранення отримали чоловіки 38, 50, 52, 55 та 61 років та жінка 48 років», - говориться в повідомленні.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв написав, що після гучної ночі станом на ранок до контакт-центру 15-80 скарги від громадян не надходили. "Наразі усі комунальні служби працюють у штатному режимі", - повідомив очільник обласного центру.

О 9 годині Запоріжжя доєдналося до загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими героями, в обласному центрі призупиняли рух транспорту по центральному проспекту, відбулися також заходи до Дня захисника і захисниці.

А о 9:26 вже знову в місті включили сирени. Ця повітряна тривога тривала недовго — о 9:36 пролунав відбій. Але ж день тільки розпочався. А ми всі пам’ятаємо підступність орди, яка полюбляє на українські свята слати цинічні “привітання”, завдаючи ракетних, авіаційних та артилерійських ударів та атакуючи БПЛА.




Похожие новости: