Вивозять примусово: у Запорізькій області триває евакуація населення з прифронтових територій

Просмотров: 424
26 вересня 2023 12:00

 У Запорізькій області триває примусова евакуація населення з прифронтових територій.

У Гуляйполі,  яке ворог постійно обстрілює з різних видів озброєння,  залишається лише одна родина з дитиною. Про це в прямому етері “Media Center Ukraine - Ukrinform” повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, який розповів про оперативну ситуацію в Запорізькій області.

"Разом з поліцією, РВА та органами місцевого самоврядування працюємо також над перевезенням людей похилого віку в більш безпечні місця", - розповів обласної військової адміністрації.

Юрій Малашко повідомив і про наслідки ворожих обстрілів.

 "Найбільше від ворожих ударів страждає цивільна інфраструктура в громадах на лінії зіткнення - наразі зареєстровано близько 7 тисяч повідомлень про руйнування житлових будинків, які потребуватимуть відновлення після Перемоги.

Військовослужбовці рф гатять по об’єктах критичної інфраструктури з усіх видів озброєння, тому їхнє укріплення є важливим етапом підготовки до осінньо-зимового періоду", - сказав Юрій Анатолійович.

За його словами, Рросіяни обмежують пересування громадян з українським паспортом по тимчасово окупованих територіях, а також посилено перевіряють телефони.

"Попри тиск окупантів українці чинять спротив! Мужні, отже вистоїмо!", - підкреслив Юрій Малашко.

Відео і фото: ЗОВА

 

 




Похожие новости: