Відібрав зброю і застрелив військовослужбовця: за тяжкі злочини судитимуть мешканця Гуляйполя

Просмотров: 415
30 серпня 2023 23:17

Мешканець Гуляйполя, який обвинувачується у вбивстві військового, отримає справедливе покарання

За даними слідства, у березні 2023 року 54-річний чоловік, будучи напідпитку, заволодів вогнепальною зброєю військовослужбовця. Надалі, перебуваючи в людному місці, поблизу місцевого магазину в Гуляйполі, безпричинно відкрив з неї вогонь. Внаслідок стрілянини загинула людина, ще троє отримали вогнепальні поранення.

Прокурори Запорізької обласної прокуратури, як повідомила начальник інформаційного відділу Яніна Безугла, скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Гуляйполя за фактом умисного протиправного заподіяння смерті людині та замаху на умисне вбивство ще трьох, вчинені способом, небезпечним для життя багатьох осіб із хуліганських мотивів, а також викрадення вогнепальної зброї, бойових припасів (п. 1, п. 5, п. 7 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5, п. 7 ч. 2 ст. 115, ст. 263 КК України).

Обвинувачений перебуває під вартою. Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції України в Запорізькій області.

Як повідомляло у березні місцеве видання, біля магазину на вулиці Героїв України чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вдарив у голову та вихватив автомат у військовослужбовця запорізької ч в/ч 3033 НГУ, сержанта, який ніс у місті службу. Після цього він почав вести хаотичну стрільбу.

У поліції підтвердили інформацію та повідомили, що в результаті події один військовий зазнав смертельних поранень, трьох громадян ушпиталено (з них – 1 військовий, 2 – цивільних).

 




Похожие новости: