На лінії вогню: ворог продовжує нищити міста і села Запорізької області

Просмотров: 540
20 серпня 2023 09:47

За добу 19 серпня на Запоріжжі зафіксовано 80 ворожих обстрілів  

Під ударом ворога на Запоріжжі знаходилися 24 населені пункти. Як інформує начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко, військовослужбовці рф атакували з БПЛА Гуляйполе, Ольгівське, Левадне та Павлівку, здійснили 9 ударів з РСЗВ по Новодарівці, Гуляйполю, Полтавці, Левадному, Темирівці, Кам'янському та Степовому, а також два авіаційні - по Єгорівці.

Зафіксовано 65 артилерійських обстрілів по території Оріхова, Залізничного, Малої Токмачки, Чарівного, Червоного, Яблукового, Преображенки, П'ятихаток, Плавнів та інших сіл на лінії вогню.

Під час артобстрілу по Оріхову,  поранення отримав 56-річний чоловік: його доставлено в лікувальну установу.

А у Гуляйполі загинула місцева мешканка. Ранок громада провела під обстрілами з РСЗВ та артилерії. На жаль, під ударом опинилося подружжя: 56-річна жінка загинула, а 61-річний чоловік отримав поранення. Його оперативно доставлено до лікувальної установи.

Наразі надійшла інформація про руйнування 9 об'єктів інфраструктури, житлових будинків та сільськогосподарської техніки.

Гасили пожежі і ліквідовували вибухонебезпечні предмети

19 серпня сапери ДСНС вилучили бойову частинку та залишки від ракети, касетний елемент та залишки снаряду від системи залпового вогню «Ураган», які виявили у населених пунктах Василівського та Запорізького районів. Вибухонебезпечні предмети, за повідомленням пресслужби ГУ ДСНС в Запорізькій області, знищені фахівцями-піротехніками з дотриманням правил безпеки.

Внаслідок обстрілів сталося 9 пожеж у населених пунктах Пологівського району. Рятувальники ліквідували загоряння житлового будинку на площі 60 кв.м, даху другого житлового будинку на площі 80 кв.м, а також двох господарчих споруд на загальній площі 60 кв.м. Через постійні обстріли 5 разів горіла суха трава на відкритій території загальною площею 3,4 га.




Похожие новости: